Krijg jij een tintelend gevoel in je hoofd als je bij de kapper zit? Word je rustig wanneer je een bepaald geluid hoort zoals met je vingers over de tanden van een kam gaan? Of slaap je binnen enkele ogenblikken als je een verhaal op fluistertoon wordt verteld? Ja?Q Dan ben jij gevoelig voor ASMR. Deze vierletterige afkorting staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Op YouTube staan meer dan 50 miljoen ASMR filmpjes. Hoewel het gevoel al veel langer bekend is, begon Craig Richard van Shenandoah University pas in 2010 dit fenomeen te onderzoeken en schreef hij er ook een boek overASMR zorgt voor ontspanning en is heel goed voor zowel lichaam als geest. Mensen die het tintelende gevoel ervaren, hebben een lagere hartslag, positievere emoties en een grotere sociale verbondenheid dan mensen die dit niet ervaren. Reden genoeg voor mij om een BHV ASMR aflevering te maken voor je.

Ontspannen door BHV ASMR

Maar wist je dat ASMR ook zeer geschikt is om het veiligheidsbewustzijn bij mensen te vergroten? Juist door ze op een ontspannen moment bezig te laten zijn met veiligheid. Daarom heb ik me in deze materie verdiept en ben ik er mee aan de slag gegaan. Een veilig gevoel leidt naar een fijn gevoel. Dat is wat ik bij mensen wil creëren met mijn BHV ASMR opname. Daarin roep ik dat tintelende en fijne gevoel bij je op dat de drang naar veiligheid vergroot.

Niet seksueel

Het tintelende gevoel wordt ook wel eens omschreven als een ‘braingasm’. Maar ASMR richt zich op ontspanning en heeft weinig te maken met een gewoon orgasme. Er zijn tal van genres binnen de wereld van ASMR. Fluistervideo’s, rollenspellen, eet- en drinkgeluiden, bepaalde klanken zoals de ‘k‘ en ‘st‘, geluidsopnames bij de chiropractor, (straat)kapper of nagelsalon, noem het maar. En mocht je het willen weten, ja, er is ook een groep ASMRtists die zogenaamde 18+ opnames maakt.

Luister naar mijn stem

Neem zelf de proef op de som en luister naar mijn BHV ASMR fluisteropname van een impressie van Blik op BHV bij jou. Gebruik je koptelefoon of oortjes zodat je optimaal kunt genieten. In deze opname heb ik een voorbeeld gebruikt van een gesprek dat ik bij jou als opdrachtgever zou hebben. Waar reageer jij goed op? Het getik van een blusser of toch het geluid van een plastic EHBO-koffer? Misschien reageer jij wel het best op het geluid van iemand die een verband bij je aanlegt. Het klinkt misschien gek, maar wanneer je weet waar jij een fijn gevoel van krijgt, kun je deze informatie gebruiken bij het zoeken naar de best passende BHV-opleiding of kun je dit inzetten bij oefeningen. Onbewust gaan de zaken waar jij een fijn gevoel bij krijgt je beter af dan datgene waar je een ongemakkelijker gevoel van krijgt. Zodoende kun je voor jezelf helder krijgen wat meer oefening vraagt. En wie weet, het zou zomaar kunnen dat je daar dan in de toekomst ook een heel fijn gevoel van krijgt omdat je door het oefenen je gevoel van veiligheid vergroot hebt.

Luister hieronder de BHV asmr opname die ik voor je klaar heb staan!

En, kreeg jij ook dat tintelende gevoel?

Laat je reactie achter hieronder!

 


veiligheid tussen de ogen met BHV ASMR oordopjes voor BHV ASMR lekkere kriebels door BHV ASMR BHV ASMR tintelingen BHV ASMR ontspannen met BHV