tattoo safety firstOp allerlei voorwerpen zie je tegenwoordig quotes: steeds vaker en steeds meer. Menig tuincentrum, woonwaren- of lifestylewinkel heeft een ruim assortiment kussens, mokken, petten en telefoonhoesjes met uitspraken om je te inspireren je beste leven te leiden. Ook online kom je op websites, Instagram of Pinterest mooie wijsheden tegen. De échte fans laten zelfs hun favoriete citaat op hun lichaam vereeuwigen in de vorm van een tatoeage. Opvallend is dat vooral vrouwen zich gesteund kunnen voelen door een mooie uitspraak. En dat is precies de reden waarom binnenkort een speciale deco-lijn verschijnt voor vrouwelijke medewerkers. Het onderwerp? Veiligheid! BHV decoratie, speciaal gericht op vrouwen die opgeleid zijn tot BHV’er.

Veiligheid tussen de oren

De leverancier heeft bewust gekozen voor de vrouwelijke bedrijfshulpverleners. Zoals je wellicht hebt meegekregen uit de media, is de laatste tijd veel te doen over de rolverdeling in het gezin. Doorgaans neemt de man de financiële administratie en het onderhoud in en om het huis voor zijn rekening. De vrouw neemt dan vaak het huishouden op de schouders, evenals de inrichting van het huis en de zorg voor de kinderen. Het blijkt dat degene die de meeste tijd met de kinderen doorbrengt, ook de meeste invloed heeft op het gedrag van het grut. Hier maakt het creëren van veiligheidsbewustzijn ook onderdeel van uit. In de praktijk zijn het veelal de vrouwen die hier een belangrijke stem in hebben.

Theoriemannen en praktijkvrouwen

BHV decoratie wandpaneel bij ons BHVDoor de bank genomen zijn mannen meer gericht op de regels, terwijl vrouwen de theorie meer vanuit de praktijk benaderen en dus de organisatorische kant van veiligheid beïnvloeden. Ook in bedrijven zie je dat terug. In de zorg, verzorging en onderwijs werken relatief veel vrouwen. Om hun veiligheidsbewustzijn (opnieuw) aan te spreken en te verbeteren, wil een leverancier dus binnenkort een speciale deco-lijn voor veiligheid lanceren. Je kent wellicht die wandpanelen met teksten zoals “in dit huis lachen  met elkaar, maken we fouten en dansen we in de woonkamer“? Een van de producten die op de markt komt is zo’n houten paneel met daarop in het kort de veiligheidsregels die binnen het bedrijf gelden. Door deze wanddecoratie op een goed zichtbare plaats te hangen, worden medewerkers er dagelijks meerdere keren aan herinnerd.

Wil jij op de hoogte blijven?

Ik ben heel benieuwd hoe deze lijn van BHV decoratie wordt ontvangen. Wil je op de hoogte blijven van de lancering van deze deco-lijn met onder andere een houten wandpaneel, mokken en kussens? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief. Deze vind je rechts of onder dit artikel.

 


Dit artikel had ik bedoeld als 1 april grap.  

Wil je het wandpaneel op A3 posterformaat hebben? Download deze hier!

Download de BHV wandposter