Met de komst van Sinterklaas en zijn Pieten is de tijd van interne evenementen op het werk weer aangebroken. Zeker in de grotere organisaties is deze periode het uitgelezen moment om een bijeenkomst voor de kinderen van medewerkers te organiseren. Met vader of moeder mee naar het werk, hartstikke leuk natuurlijk! Maar wist je dat voor deze festiviteiten ook de BHV geregeld moet zijn? Je wilt niet door de microfoon hoeven roepen of er nog een BHV-Piet in de zaal is, nietwaar?

Feestje van de zaak, op de zaak

Doorgaans worden dergelijke aangelegenheden buiten de reguliere werktijden georganiseerd. Heel logisch, aangezien dan het primaire proces zo min mogelijk verstoord wordt. Daardoor kan wellicht de indruk bestaan dat je dan geen BHV hoeft te regelen. Er is dan geen sprake van een arbeidsverhouding. Toch? Ik vind dit een grijs gebied. Helaas heb ik geen bronnen kunnen vinden die dit duidelijker zwart of wit maken. Maar bekijk de situatie eens op deze manier. Welke naam komt in de krant te staan op het moment dat er toch onverhoopt iets mis gaat? Precies, dat van de werkgever. Naar mijn mening meer dan voldoende reden om deze handschoen op te pakken.

Is er een BHV-Piet in de zaal?

Het leuke van een Sinterklaasfeest organiseren, is het regelen van de cadeautjes is en het zorgen voor voldoende eten en drinken. Met als grootste bedankje die stralende gezichten. Natuurlijk ga je er vanuit dat niets misgaat. Maar niemand kan die garantie geven. Vergeet niet dat tijdens zo’n bijeenkomst veel mensen in het pand aanwezig zijn die niet goed bekend zijn met het gebouw en de vluchtwegmogelijkheden. En denk aan gelegenheidsproblemen, zoals kapstokken die ‘heel eventjes’ voor de nooddeur worden gezet. Een tafel die op de gang maar die daardoor wel een goede doorstroming moeilijker maakt. Dus ook bij een evenement als deze is het inventariseren van de risico’s echt geen overbodige luxe.

Help veiligheid een handje

Betrek het hoofd BHV, de ploegleiders, de beveiliging, de facilitair coördinator en de preventiemedewerker bij de organisatie. Je helpt de veiligheid vergroten doordat je met elkaar duidelijke afspraken maakt. Daar heb je in veel gevallen echt geen uren voor nodig. Maar misschien zie jij zaken over het hoofd die van belang zijn voor de anderen. Bepaal met elkaar het minimum aantal benodigde BHV’ers. Spreek van tevoren af wie extra aandacht besteedt aan bijvoorbeeld het vrijhouden van gangen. En als je toch die BHV-Piet in de zaal hebt, vraag hem of haar om kort even aandacht aan dit onderwerp te besteden. In het vliegtuig vinden we dit heel normaal, dus waarom hier niet?

Dus regel de BHV tijdens festiviteiten en heb een heel leuk Sinterklaasfeest!