Als er bij jou in het gebouw een calamiteit plaats vindt, weet iedereen dan feilloos wat hij of zo moet doen? Dat zou een teken zijn dat je of heel goed getrainde BHV’ers hebt, of dat je regelmatig te maken hebt met calamiteiten. Het één sluit het ander niet uit. Maar heb je er wel eens over nagedacht om te werken met BHV taakkaarten? Dit is een kaart (klein of groter) met hierop duidelijke instructies zodat de lezer exact weet hoe te handelen ingeval van een calamiteit. Je kunt net zo veel BHV taakkaarten maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld aan de hand van een aantal mogelijk calamiteiten. Maar hou het overzichtelijk, wil je de waarde van de BHV taakkaarten behouden.

Maak je eigen BHV taakkaarten

Onderaan dit artikel vind je enkele voorbeelden van BHV taakkaarten waar je door kunt laten inspireren. Het een op een overnemen heeft geen enkele zin, aangezien jouw pand te maken heeft met andere omstandigheden, mensen en procedures. Ik heb ze ter beschikking gesteld zodat je een idee kunt krijgen hoe ze er uit zouden kunnen zien. Je kunt ze zelf naar je zin maken, zodat het werkt op een manier die past bij jouw organisatie.

Locatie van de BHV taakkaarten

Als de BHV taakkaarten hebt gemaakt, weet je dan al waar ze op gaat hangen of neerlegt? Misschien je op iedere etage een soort BHV hoekje gemaakt, en kun je jouw BHV taakkaarten er bij hangen, boven de brandslanghaspel en handbrandblusser, naast de ontruimingsplattegrond, de handbrandmelder en BHV koffer.

Actualiseren

Plan regelmatig een moment in om na te gaan of de BHV taakkaarten nog actueel zijn. Anders voegen ze niet toe aan de organisatie van de BHV en dat zou zonde zijn.

BHV taakkaart voor ‘wat te doen bij een calamiteit?’

Download ook deze BHV taakkaarten