Kies jij voor een goede BHV instructeur of een goede opleider? En hoe kies je die dan? Op basis van een bepaalde certificering of niet? En als je nog geen goede BHV instructeur bent, hoe kun je die dan worden? Op deze en andere vragen heb ik in juni 2016 verschillende artikelen geschreven.


Hoe kun je een goede BHV instructeur worden?

Iedereen kan BHV instructeur zijn. Maar het kwaliteitsniveau kan per persoon sterk uit een lopen. Eén ding hebben ze allemaal wel gemeen: ze vinden lesgeven leuk. Het aanleren van kennis en vaardigheden, dáár worden ze blij van. Maar hoe kun je er voor zorgen dat jij een goede BHV instructeur worden kunt. Daar kan een (aanvullende) opleiding bij helpen. Ik heb voor je uitgezocht wat je kunt doen om BHV instructeur te worden. Ook heb ik een opsomming voor je met welke kosten je geconfronteerd wordt.


BHV en social media

Welk bedrijf kan nog zonder social media? Als ik voor elke ondernemer die ik hoor zeggen dat hij of zij gaat bloggen op zijn website, een euro zou krijgen dan zou ik al heel snel een mooie vakantie gespaard hebben 🙂 Te vaak zie ik dat ze enthousiast aan de slag gaan maar na een artikel of 6, 7 misschien 10, houdt het op. Geen tijd, geen inspiratie. Zonde! Door gebruik te maken van verschillende inhaakkalenders kun jij je eigen BHV inhaakkalender samenstellen. Om je een voorbeeld te geven, heb ik hier een artikel over geschreven.


Beginnen is lastig, volhouden is lastiger

Met zo veel dingen is het begin niet het lastigste, als wel het volhouden er van. Mensen en bedrijven beginnen vol goede moed en met de beste intenties aan een project. Kosten nog moeite worden gespaard. Maar na een tijdje, zie je het toch verloederen. Of het nu gaat om 2x per week sporten, 1x per week een blogartikel online plaatsen of maandelijks die BHV ronde door het gebouw maken. Er is altijd wel een excuus of een smoes te verzinnen om dit weer recht te praten.


Kiezen voor een gecertificeerde BHV opleiding, of niet?

Nog te vaak denken mensen dat de waarde van een gecertificeerde BHV opleiding een pasje is. Het krijgen van een pasje is niet een kwestie of de opleiding of niet gecertificeerd is maar of die certificerende partij een pasjesprinter heeft. ? Dat pasje is doorgaans alleen een middel zodat de opgeleide BHV’ers iets tastbaars krijgen waar ze zelf (te veel?) waarde aan hechten. Ik merk dat bedrijven vaak niet weten wat het gecertificeerde BHV opleiding inhoudt en wat de toegevoegde waarde er van is.


Lees de andere terugblikken op 2016