Als jij in een bedrijfsverzamelgebouw werkt, dan zul je één keer in de zoveel tijd een huurdersoverleg hebben. Ik hoop dat de onderwerpen ‘veiligheid’ en ‘bedrijfshulpverlening’ dan op de agenda staan. Misschien heb je wel eens met andere huurders of en hoe zij ook hun mensen tot bedrijfshulpverleners hebben opgeleid. Heb je je wel eens gerealiseerd dat de ene BHV’er de andere niet hoeft te zijn? En dat je dus verschillende BHV’ers met verschillende taken en opleidingsniveaus kunt hebben in hetzelfde gebouw? Slim om hier eens dieper op in te gaan!

Verschillende BHV’ers met andere taken

De wettelijke taken van de bedrijfshulpverlening hoeven niet allemaal door één en dezelfde persoon uitgevoerd te worden. Zo hebben veel (zorg)organisaties een aparte groep mensen aangesteld die zich richten op het ontruimen van de mensen in het gebouw. Hetzelfde geldt voor het verlenen van eerste hulp. Organisatie A is van mening dat de gekozen BHV-opleiding voldoende basiskennis biedt. Een andere organisatie vindt dat alleen een volledige EHBO opleiding van het Oranje Kruis toereikend is.  Je ziet, alleen al hier kun je veel variaties maken. De taken kunnen dus per BHV’er verschillen. Dan hebben het nog niet over de kwaliteit van het niveau van de kennis en vaardigheden van een persoon.

Duidelijkheid van verwachtingen

Zeker als je met meerdere huurders in een gebouw hebt, is het zaak om dieper in te gaan op de vraag of zij hun medewerkers tot BHV’er hebben opgeleid. Want misschien heeft dat bedrijf dat zorg verleent dat op de 1e etage zit, hun mensen verplicht gesteld om die volledige EHBO-opleiding te volgen. En was dat voor dat ICT-bedrijf op de 4e verdieping reden om er vanuit te gaan dat hun BHV’ers prima uit de voeten kunnen met een een e-learning tot ontruimer. Of heeft weer een andere huurder een onderscheid tussen basis BHV’ers (ontruimers die spoedeisende eerste hulp kunnen verlenen) en allrounders (zie basis BHV’ers en het bestrijden van een beginnende brand). Kun je in geval van een calamiteit in het gebouw dan spreken van een gezamenlijke BHV-organisatie als je niet weet wat de daadwerkelijke inhoud van iedere BHV’er is?

Inhoud en duur van de opleiding

Het lastige is ook het bepalen van de kwaliteit van de opgeleide BHV’ers. Mag je er vanuit gaan dat iemand die alleen een theoretische opleiding voor € 40 tot BHV’er heeft gedaan, net zo vaardig is als iemand die hier 4 werkdagen voor kunnen uittrekken? Of wil de duur van de opleiding niet altijd wat zeggen over de inzetbaarheid, het niveau van de kennis en vaardigheden van de desbetreffende persoon?

Hoe het ook zij, realiseer je dat er verschillende BHV’ers zijn. De ene BHV’er zal niet vergelijkbaar zijn met een andere BHV’er. Vergelijk geen appels met peren. Kom hier liever niet achter op het moment dat je als bedrijfshulpverlener moet handelen en dat blijkt dat je aannames niet kloppen. Ga met elkaar in gesprek en kijk waar je hierbij kunt helpen!