Er zijn veel verschillende Youtube-filmpjes over reanimatie te vinden. Al was het maar omdat Youtube door meer dan een miljard mensen wordt gebruikt. Dagelijks worden er meer dan 300.000 filmpjes geüpload. Daarvan is slechts een klein deel BHV en veiligheidsgerelateerd. Tijdens de verschillende BHV-opleidingen zie ik veel dezelfde Youtube-fimpjes over reanimatie gebruikt worden. Ik heb ze voor op een rij gezet voor je zodat je wat meer kunt afwisselen.

Reanimatie-instructie voor kinderen

In deze animatie wordt Jeroen door zijn opa van school gehaald. Opeens wordt opa niet goed en moet Jeroen doen wat hij tijdens de reanimatiecursus heeft geleerd. De werking van het hart wordt vanaf 3.35 min behandeld en de handelingen na 6.15 min samengevat.

Het filmpje is niet volgens het huidige protocol maar oud is niet per se fout, toch?!

Belgische kok wordt niet goed

Een Belgische zanger en acteur vertelt over het belang van (kunnen) reanimeren. In een televisie-serie-achtige setting met dramatische muziek wordt Christo de chefkok van geholpen door keukenhulp Laurents. Nadat de hulpdiensten zijn gealarmeerd en ter plaatse zijn, is vanaf 8.35 min te zien hoe de Lucas voor het reanimeren wordt gebruikt.

Buitenlandse student op Bondi Beach

Een heel bekende maar zeker een die niet mag ontbreken in dit rijtje. Tijdens een fotoshoot voor de lifeguards op Bondi Beach heeft een buitenlandse student acuut hulp nodig. Hij ademt niet meer en moet worden gereanimeerd. Te zien is hoe het lichamelijk reageert op een shock van een AED. Daarnaast is het gaspen te zien en te horen.

Ben je benieuwd hoe het met de jongen is afgelopen?

Meldkamermedewerker wordt door BBC gevolgd en gefilmd

In de zomer van 2010 werden op het hoofdkantoor van de ambulancedienst van Yorkshire opnames gemaakt voor de serie ‘Helicopter Heroes‘. Opeens wordt één van de meldkamermedewerker niet lekker. Je ziet onder andere dat de klachten zich opbouwen. Het gaat i eens helemaal mis en er moet direct worden ingegrepen. Het aanwezige personeel begint met de reanimatie terwijl de camera blijft draaien.

Verschillende instructeurs hebben zo hun bedenkingen over de toegepaste techniek van de reanimatie zelf. Maar als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Onwelwording tijdens Gentse feesten in de camper

Een best heftige opname van een man die onwel is geworden in zijn camper. Met name de reactie van zijn vrouw vind ik persoonlijk best confronterend om te zien.

Bedankt Judith Keijzers voor deze aanvulling!

Heb jij aanvullingen op deze lijst met Youtube-fimpjes over reanimatie?

Laat je reactie hieronder achter!