• BHV kennis actueel houden

Zo houd je jouw BHV kennis actueel

Ben jij ook iemand die met een glazige blik de BHV-instructeur aankijkt bij een herhalingsles? Confronterend als je merkt hoeveel je in de tussenliggende tijd bent vergeten. Misschien vergoelijk je het wel door te zeggen dat dit komt dat er gelukkig weinig is gebeurd. Maar is wel zonde van je tijd en dat van de instructeur. In plaats dat je echt je kennis en vaardigheden van bedrijfshulpverlening traint, ga je toch weer terug naar de basis. Dat kan echt beter. Zonder dat je dit uren studie kost. Gewoon, verweven in al in je andere werkzaamheden. Met deze tips houd je jouw BHV kennis het hele jaar actueel!

Schrijf je in op een BHV mailinglijst

Heb jij je al ingeschreven op mijn BHV mailinglijst? Nee? Kijk op de mijn homepage, onder het kopje nieuwsbrief. Natuurlijk zijn er nog tal van andere opleiders, BHV adviseurs en bedrijven op het gebied van veiligheid en arbo die een mailing versturen. Zo blijf je op een laagdrempelige manier op de hoogte van wat er speelt in het BHV-werkveld.

Deel jouw BHV kennis op Linkedin

Op LinkedIN kun je zowel BHV groepen als bedrijven gaan volgen. De waarde van de groepen is afhankelijk van de kwaliteit van de antwoorden en de mate van activiteit van de mede-lezers. Dit kan per moment en per discussie of vraag enorm verschillen. Helaas gebruiken leveranciers of opleiders de groepen regelmatig om reclame-achtige berichten te plaatsen.

Suggesties van enkele BHV groepen op Linkedin

Twitter

Twitter is niet meer zo hot and happening als een tijdje geleden. Toch zijn hier een nog een aantal accounts die wel actief relevante informatie delen. Zoek eens op volgende termen, al dan niet voorafgegaan door #:

  • BHV
  • bedrijfshulpverlening
  • eerste hulp
  • EHBO
  • reanimatie
  • aed
  • gezondheid
  • veiligheid

Facebook

Misschien gebruik jij Facebook alleen om privé-aangelegenheden te delen. Maar ook op dit medium vind je veel pagina’s die BHV-gerelateerd zijn. Door te zoeken op groepen en pagina’s met als trefwoord ‘BHV’ vind je zowel actieve discussie als marktplaatsachtige pagina’s.

Enkele suggesties:

Google Alert

Wil je, afhankelijk van jouw wensen, dagelijks of wekelijks een overzicht van nieuwsberichten gebaseerd op een zoekwoord in je gmail-mailbox ontvangen? Dan kun je heel eenvoudig een Google Alert instellen. Gebruik hier een of meerdere zoektermen voor die je ook bij twitter zou kunnen gebruiken.

Plan leestijd in

Los of je nu kiest voor het ontvangen van een digitale nieuwsbrief, een Google alert of een degelijk vaktijdschrift, plan hier voor leestijd in. Anders is er een grote kans dat al die informatie ongelezen de prullenmand in gaan. Door elke week, twee weken of maand een vast leesmoment in te plannen, maak je echt even tijd om je te verdiepen in de materie. Misschien wel een goed moment om die NEN-norm aandachtig door te nemen. Maar het bekijken van meerdere Youtube-filmpjes over bijvoorbeeld reanimatie of het gebruik van de evacuatie-stoel kunnen ook heel handig zijn.

Apps

Last but not least, zijn er nog tal van apps voor je smartphone of tablet beschikbaar die je kunnen helpen om jouw kennis en vaardigheden actueel te houden. Onderweg in de bus, trein of metro wat vragen beantwoorden of de kennisbank van de app doornemen, het zal je zeker helpen! Voor overzicht, zie mijn eerder verschenen artikel over ‘handige apps voor BHV en EHBO‘.

Veel succes!

2018-05-22T23:58:33+00:00 2 oktober 2017|Categories: Bedrijfshulpverlening (BHV)|Tags: |0 Reacties

Reageer