Communicatie is en blijft ding bij een inzet als bedrijfshulpverlener. Niet voor niets wordt ook in deze serie van het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’ nog regelmatig de naam van Elie Lust genoemd. #etherdiscipline. Om de onderlinge communicatie te oefenen tijdens bijvoorbeeld het gebruik van een portofoon, heb ik een aantal BHV communicatie oefeningen gemaakt die je zo kunt downloaden. Ik hoop deze oefeningen jou inspireren door ze te gebruiken of een eigen versies er van te maken.

BHV communicatie oefeningen: direct te downloaden

Je kunt de BHV communicatie oefeningen in zowel pdf als xlsx formaat downloaden. Geef de bedrijfshulpverleners instructie mee dat ze alleen mogen aangeven hoeveel vakjes of stapjes ze naar links, boven, of anderszins mogen maken. Misschien heb je er iemand bij zitten die het aantal graden gebruikt om zichzelf duidelijk te maken. Dat lijkt mij geen enkel probleem. Heb je een groep met beginners, maak het dan wat makkelijker door aan te geven dat ze mogen vertellen wat ze gaan maken. Maar dat maakt de oefening naar mijn idee toch wel minder leuk.

Heb jij BHV communicatie oefeningen om toe te voegen aan dit overzicht?

Heb je zelf een versie gemaakt die hieronder nog niet genoemd is, dan hoor ik graag van je. Ik voeg je tekening graag toe zodat je anderen kunt inspireren om ook regelmatig te oefenen.

Ook als je een totaal andere oefening hebt gemaakt om de communicatie als BHV’ers onderling te verbeteren, ben ik erg benieuwd. Neem dan contact met mij op door een e-mail te sturen naar info@mariekabaars.nl .

Moeilijkheid VOORBEELDDOCUMENT DOWNLOADLINK
 ++  preview bhv helm
 +  preview bhv koffer
 +++++  preview brancard
 ++  preview brandblusser
 ++++  preview brandslanghaspel
 +++++  
 +++++  preview lift
 +++  preview pleister