Veel mensen werken op dit moment thuis. Zij zullen de urgentie van een goede organisatie van de BHV mogelijk niet zo voelen. Jammer, want dat is wel degelijk belangrijk. Als hoofd- of coördinator BHV ben je je daar natuurlijk wél van bewust, zeker met een beperkte aanwezigheid van jouw team. Zodat je kunt garanderen dat je voldoende hulpverleners hebt die in actie kunnen komen voor de mensen die wel op hun werk verwacht worden. In de praktijk zal het best lastig voor je zijn om het de boel goed draaiende te houden. Hoe kun je de BHV’ers, medewerkers èn het MT overtuigen van het nut en de noodzaak van een goede BHV organisatie in deze tijd? Mogelijk loop je net als ik tegen de volgende zaken aan om coronaproof BHV te hebben en houden.

Luister je liever naar dit artikel? Dat kan, in de kortere variant van mijn Beter in BHV-podcast

Direct in actie na persco

NEN spec mondkapjesJe zit met aantekeningenboekje en pen, ruim op tijd klaar voor iedere persco (tegenwoordig een veel gebruikte afkorting van het woord ‘persconferentie’). Klaar om als het nodig is, direct in actie te komen. Ook informeer je jezelf over handvatten die je hierbij kunnen helpen. Zoals de de NEN-spec over niet-medische mondkapjes. Hierin lees je onder andere dat de transparante gelaatsschermen die onder veel brildragers gewild zijn, geen mondkapje vervangen. Terwijl jouw collega’s op zoek waren naar een oplossing waarbij hun bril niet besloeg.

Bestelmandaat

Ben jij ‘op papier’ degene die bestellingen mag plaatsen bij jullie leverancier en ben jij degene die nu niet naar het werk mag komen omdat jij thuis moet werken? Hoe zorg je er dan voor dat er voldoende middelen op voorraad zijn? Om te voorkomen dat je óf ‘leeg’ bent, óf juist een te grote voorraad hebt, kun je deze taak aan een collega geven die wel op locatie moet zijn. Vergeet ook niet je vaste leverancier te informeren.

BHV’ers in de risicogroep

Waar ik zelf tegen aan ben gelopen was dat een deel van de BHV’ers die wel op locatie moest zijn, in de risicogroep vielen. Met name mannen, ouder dan 50 jaar en soms ook met wat lichamelijke klachten. Er zijn voor zo ver ik heb kunnen achterhalen geen representatieve cijfers beschikbaar over de gemiddelde leeftijd van BHV’ers. Dit kan met zich mee brengen dat je team nog kleiner wordt dan gedacht. In de eerste lockdown heb ik dit kunnen oplossen door evenementenhulpverleners en EHBO/BHV-instructeurs in te huren.

Extra risico’s

Zijn de mensen die wel op locatie moeten zijn, zich bewust dat zij eventueel een groter risico lopen? Juist omdat bij veel organisaties de bezetting minder is dan nodig of gewenst. Een ieder zou inmiddels moeten weten dat je ook met lichte klachten niet naar kantoor of werk moet komen. En zij die bijvoorbeeld hartproblemen hebben of in een andere risicogroep vallen een verstandige afweging maken wanneer ze zich afvragen of het echt noodzakelijk is om op kantoor aanwezig te zijn. Juist nu het reanimatieprotocol aangepast is tot alleen het aansluiten van de AED. Om coronaproof BHV te verlenen, bedek je losjes de mond en neus van het slachtoffer met een doek of shawl. En voor het beoordelen of er een ademhaling is kijk je alleen naar de borstkas maar open je de luchtweg niet.

Registreren van aanwezigheid

bhvappoverzicht

Werkte het schuifjesbord tot corona prima omdat de receptie altijd bemand was, nu kan dit anders zijn. Het registeren van de aanwezigheid van de interne hulpverleners kun je op veel verschillende manieren doen. Mogelijk dat je nu overweegt om een BHV-app te gaan gebruiken zodat je het realtime inzicht in hebt. Als hoofd- of coördinator BHV ben je meestal niet de direct leidinggevende en kun je mensen niet verplichten om naar het werk te komen. Door deze gegevens meetbaar te maken, kun je het MT beter informeren en adviseren over te nemen acties.

 

Gecertificeerd en coronaproof leren

Organisaties hechten grote waarde aan het geldig houden van certificaten. Ook al doen certificerende bedrijven er nu niet al te moeilijk over of certificaten iets verlopen zijn, het blijft wel belangrijk dat BHV’ers weten hoe ze moeten handelen. Zijn jouw BHV’ers goed op de hoogte van de laatste richtlijnen zoals bij het reanimeren? En hoe zorg je dat je BHV’ers op een leuke en betrokken manier coronaproof gecertificeerd kunnen leren? Op donderdag 11 februari geef ik van 13.00 tot 14.00 uur in samenwerking met Velicus een webinar over mixed reality en hoe je dit kunt gebruiken hiervoor. Wil je daar meer over weten? Check dan even mijn blog van vorige week (of kijk op mixedrealityvoorBHV.nl) en meld je aan.

banner leren reanimeren met mixed reality

 

Een jaar verder

Inmiddels houdt de pandemie de wereld al bijna een jaar in zijn greep. Hoe biedt jij als hoofd- of coördinator coronaproof BHV aan? Laat je reactie hieronder achter. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en wie weet kan ik in een volgend blog handvatten bieden.

 


 

coronaproof BHV bestelmandaat coronaproof BHV collega in risicogroep coronaproof BHV na persco coronaproof BHV voldoende bezetting coronaproof BHV zonder certificaat