Soms ben je er in gerold. Een andere keer heb je bewust de taak van coördinator/hoofd BHV naar je toe getrokken. Hoe het ook zij, ook jij zult vast tegen vraagstukken aanlopen waar je niet de kennis voor hebt. Of het ontbreekt je aan tijd om dit verder uit te zoeken. In maar weinig bedrijven is een fulltime coördinator of hoofd BHV aanwezig. Voor veel mensen is dit een van de vele taken die ze hebben. Hierdoor is er niet altijd tijd of prioriteit bij het regelen van de bedrijfshulpverlening.Wat zou het dan fijn zijn als je op die moment advies en hulp kan inschakelen, nietwaar? Ik sta graag van je klaar!

Met mijn blog wil ik niet alleen jou als coördinator/hoofd BHV inspireren, maar zeer zeker ook informeren. Veel van mijn kennis en ervaringen deel ik  via de vele artikelen die inmiddels zijn verschenen. Maar veiligheid in het algemeen en BHV in het bijzonder, blijft een boeiend vakgebied omdat elke situatie anders is. Een oplossing voor een vraag over bedrijfshulpverlening is niet een kwestie van goed of fout. Het gaat eigenlijk over beter of slechter. Ik help je graag bij het maken van het maken van beslissingen. Door je te vertellen wat moet (weinig), wat mag (veel) en wat kan (héél veel).

Bedrijfsnoodplan

Het huidige bedrijfsnoodplan is verouderd of er is überhaupt nog geen bedrijfsnoodplan. De hoogste tijd om hier actie op te ondernemen! Wil je zelf een bedrijfsnoodplan schrijven maar kom je er niet aan toe? Of heb je een document van een collega gekregen en ben je begonnen om dit bestand naar je eigen organisatie te schrijven? Bespaar jezelf tijd, moeite en irritatie en laat mij jou helpen. Voor een goed bedrijfsnoodplan heb ik jouw kennis en ervaring nodig. Jij kent als geen ander de organisatie met de verschillende omstandigheden. Laten we met elkaar een goed plan schrijven. Want iets dat je zelden doet, doe je zelden goed.

Afhankelijk van de wensen kan ik in samenwerking met jou een nieuw bedrijfsnoodplan maken.

BLIK op BHV

Je hebt behoefte aan de blik van iemand van buiten de eigen organisatie. Je wilt een duidelijk overzicht met daarin concrete actiepunten, helder advies en verbetersuggesties. Samen met jouw BHV-team en de rest van jouw collega’s wil je aan de slag om de bedrijfshulpverlening naar een hoger niveau te tillen. Laat mij een BLIK op jouw BHV werpen.

Hulp bij de inkoop en aanbesteding van BHV-materialen en -opleidingen

Regelmatig zie ik het mis gaan bij de inkoop en aanbesteding van BHV materialen en opleidingen. In aanbestedingsdocumenten worden zaken als eis gesteld die simpelweg onmogelijk of verkeerd zijn. Het zal niet de eerste keer zijn dat in een uitvraag BHV-opleidingen volgens een bepaalde NEN-norm moet voldoen. Ware het niet dat er geen NEN-norm is die hier concreet iets over noemt.

Ik ben goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van bedrijfshulpverlening. Daarnaast was ik als facilitair manager verantwoordelijk voor de inkoop van allerlei zaken. Mijn kostenbewuste houding wordt altijd erg gewaardeerd, evenals mijn onafhankelijke advies.

Ben je van plan om een aanbesteding te doen? Laten we dan het document samen doornemen om onzinnige eisen te voorkomen. Zo zul je betere respons krijgen op je uitvraag.

Advies

Loop je al langere tijd rond met vragen over veiligheid en BHV waar je maar niet uitkomt? Word je van het kastje naar de muur gestuurd en wil je nu eens duidelijk antwoord op je vragen hebben? Verzamel al je vragen en ik beantwoord ze graag. En als ik zelf iets niet weet, dan zoek ik uit wie het wel weet, zodat je niet met open eindjes blijft zitten. Dat kan door een Vragen(v)uurtje met mij te plannen. Dat kan in Delft of door een belafspraak te plannen via de telefoon, Skype of Google hangout. Net wat jij prettig vindt! Uiteraard kan ik ook naar jou toekomen voor advies. Ik stel graag een offerte op voor je.

Communicatie over BHV

Is bedrijfshulpverlening de grijze muis binnen jouw organisatie, wil je hier graag meer bekendheid aan geven, maar weet je niet hoe? Ik kan je helpen bij het maken van een communicatieplan. Wil je op regelmatige basis een inhoudelijk bericht plaatsen op intranet of het interne communicatienetwerk, dan kunnen blogartikelen een handig hulpmiddel zijn. Ook die kan ik voor je schrijven!

Kortom, voor elk BHV-probleem heb ik een passende oplossing.

Zullen we snel een afspraak maken?