Los van de behoefte er aan, is maar weinig is zo veranderlijk als veiligheid. Aan de invulling des te meer. Ik constateer verschillende BHV trends die ik graag met je deel. BHV apps mogen dan wel helemaal hip en happening zijn maar helaas hoor ik weinig enthousiaste verhalen van gebruikers. Voor hen die van degelijk houden en gebruik maken van een portofoon, heb ik een handig kaartje gemaakt. En wat is er mis met een papieren instructieboekje met onder andere daarin de locatie van de verzamelplaats? Dat bedoel ik, helemaal niets! Lees snel verder voor de artikelen die in september online kwamen.


BHV trends voor 2017

Bedrijfshulpverlening is een vakgebied dat altijd in beweging is. Naast het grote aantal BHV’ers dat ons telt, zijn er meer dan 1500 bedrijven die zich met dit onderwerp bezig houden. Of ze opleidingen aanbieden, hulpverleningsmaterialen of advies aanbieden.


Zo kies je een goede verzamelplaats

Bij een algehele ontruiming kom je bij elkaar samen op een verzamelplaats buiten, op het terrein of in ieder geval in de buurt van het gebouw. Bij het bepalen van deze plek kun je met verschillende factoren rekening houden. Zo is de grootte van de groep bepalend waar je mensen opvangt.


Zijn BHV apps nu écht een alternatief als communicatiemiddel?

Er zijn tal van apps voor bedrijfshulpverlening. De ene richt zich op informatievoorziening maar er zijn er ook zich profileren als oproepsysteem. De leveranciers en ontwikkelaars van deze BHV apps zijn razend enthousiast maar aan de gebruikerskant blijft het angstvallig stil.


Handig voor een portofooninstructie

Communiceren via portofoon is nog niet gemakkelijk. Er is geen eenduidige richtlijn voor het gebruik er van. Of te wel, iedereen doet maar wat. Nee, dan doe ik het te kort. Iedere organisatie doet het op een eigen manier, met eigen afspraken. Een aantal commando’s heb ik voor je verzamelt en kun je prima gebruiken tijdens een inzet.


Geef je bezoekers een veiligheidsinstructie

Krijgen nieuwe medewerkers of bezoekers aan jouw organisatie een veiligheidsinstructie? Helaas wordt dit onderdeel te vaak vergeten op de eerste werkdag van de nieuwe collega terwijl dit juist heel belangrijk is. Ik heb een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet zodat je hier je eigen versie van kunt maken.


Lees andere terugblikken ook!