BHV voor managers, dat zou ik wel wat vinden. Natuurlijk zijn er tal van aanbieders met opleidingen tot ploegleider en coordinator/hoofd BHV. Maar weinig leidinggevenden hebben voldoende basiskennis van bedrijfshulpverlening, laat staan op een inhoudelijk hoger niveau. Dit zorgt te vaak voor frustratie en irritatie aan zowel de kant van de leidinggevende als de coordinator of hoofd BHV. Maar geen nood, ik heb kan je helpen! Net zoals ik je ook help door veiligheid in en om het eigen huis beter te regelen. In november verschenen deze en andere artikelen op het grootste en best gelezen BHV blog van Nederland.


BHV voor managers zodat ze er wel de waarde van in zien!


Maak een vluchtplan voor thuis

Op Discovery channel heb je vast eens Doomsdag Preppers gezien. In deze serie bereiden mensen tot het extreme af, zich voor op de dag des onheils. Ze willen alles in huis hebben om een nucleaire bom, de volgende wereld oorlog of tekort van voedsel te overleven. Persoonlijk hou ik het wat kleiner. De kans op brand is velen malen groter. Maar heb je dan wel eens stil gestaan of, en op welke manier je het huis kan ontvluchten?


Zó houd je jouw BHV team het hele jaar getraind!

Stel dat je je kleding 1x per jaar zou wassen. Na hoeveel dagen zou je zonder kleding zitten? Ik schat in dat menig vrouwen het langer volhoudt dan de mannen, maar toch. Dit klinkt als een extreme situatie, niet waar? Toch gaan veel organisaties wel zo met BHV om. Als iets dat je niet hoeft bij te houden.

BHV voor thuis: tips voor meer veiligheid in en om het huis

Het volgen van een EHBO cursus is voor veel jonge ouders vaak een goed voornemen voordat de kleine spruit wordt geboren. Maar zoals dat gaat met goede voornemens, vergeten we die snel. Zonde en misschien zelfs wel gevaarlijk. Ik heb een aantal aandachtspunten voor je beschreven die je helpen bij het creëren van meer veiligheid in en om het huis.


Lees de andere terugblikken die zijn verschenen terug!