De coronacrisis voelt als een slecht science fiction-boek. Verlaten straten. Volop plekken in het openbaar vervoer. En voor menig instructeur en opleider in één klap een lege agenda. Afgaande op de reacties op social media slaat toch een zekere vorm van paniek toe. Want hoe kom je nu als BHV-ondernemer aan je inkomsten? In dit artikel doe ik vier suggesties die jou wellicht kunnen inspireren om andere inkomstenbronnen aan te boren.

Luister je liever een podcast dan het lezen van dit artikel? Dat kan ook! Klik op de onderstaande afbeelding en wordt doorgelinkt naar mijn vijfde aflevering van de ‘BHV in bedrijf’-podcast. Als extra heb ik 3 tips voor hoofden en coördinatoren BHV toegevoegd.

 

Zij zijn groot en ik ben klein

Als je net als ik in de jaren 80 bent opgegroeid, dan ken je dat kleine zwarte kuikentje met een eierdopje als hoofddeksel wel: Calimero. Met zijn irritante stemmetje zei hij vaak: ‘Maar hij is groot en ik ben klein, en dat is niet eerlijk.’ Ik merk dat zeker de ondernemers met een klein aantal freelancers of vaste medewerkers in dienst zich nu in het nauw gedreven voelen. Maar denk niet dat jij als kleine ondernemer minder kans hebt om deze corona crisis door te komen dan je grotere collega’s. De grote opleiders moeten het van de massa hebben en die valt nu weg. Jij als kleinere ondernemer bent wel financieel kwetsbaarder maar tegelijkertijd ook flexibeler. En tegen de grote opleiders zou ik zeggen: blijf niet te lang stil staan, houd niet te veel of te lang vast aan procedures maar kom in actie!

Tip 1: Voer onderhoud nu uit

Voer jij onderhoudswerkzaamheden uit aan blusmiddelen, AED’s, reanimatiepoppen, EHBO-koffers et cetera? Dan is dit wellicht een goed moment om voor te stellen dit op dit moment cq korte termijn uit te voeren. Juist nu er bij veel werkgevers nagenoeg geen werknemers zullen zijn, kun je daardoor rustiger en met meer aandacht jouw werkzaamheden uit voeren. Dan is dat alvast klaar voor het moment dat we weer in zekere vorm teruggaan naar normaal.

Tip 2: Kijk of je online lessen kan verzorgen

Als je tot nu toe nog geen e-learning aanbiedt, dan is dit wellicht hét moment om hierin te stappen. Je kunt kiezen om een bestaande e-learning in te kopen al dan niet in white label. Of je investeert in een op maat gemaakte e-learning. Kost als vanzelfsprekend meer tijd maar is dan wel helemaal naar je zin in te richten.

Tijd plannen

Heb je al e-learning in je pakket, dan kan een deel van je cursisten wellicht nu al de theorie doornemen. Dit scheelt je mogelijk al de helft, zowel qua inkomen (50% bij opdracht factureren) als qua organisatie: je hoeft dan alleen het praktijkmoment nog te organiseren. Realiseer je dat heel wat mensen zich inschrijven voor een tweedaagse cursus op locatie omdat het voor hen lastig is om tijd vrij te plannen om de theorie voorafgaand aan de praktijkdag door te nemen. Misschien dat zij die rust en ruimte in hun hoofd en agenda nu wel hebben.

Tip 3: Experimenteer met andere verdienmodellen

De stap van klassikaal lesgeven naar e-learning kun je al groot vinden. Maar waarom zou je juist nu niet gaan experimenteren met andere verdienmodellen. Denk eens aan online BHV-coaching of lesgeven via Zoom, Skype of Whereby. Geen richtlijn die zegt dat dit niet mag. Of maak een Thuis-Competent-box zoals Curagroep dat heeft gedaan. Ik vind dit een slim initiatief! 🙂

Afspraken maken

Als je iemand kent of bent die meteen zegt dat zij zichzelf niet willen (laten) filmen, realiseer je dan er ook naar je wordt gekeken als je voor een groep staat. De stap van naar de docent kijken naar het kijken naar een kastje is minder groot dan je denkt. Maak wel van tevoren duidelijke afspraken over het gebruik van het beeld- en geluidsmateriaal.

Kijk naar online producten

Misschien ken je het boek ‘Een webshop is geen carrière’ wel. Maar een online winkel kun je ook inzetten voor digitale producten. Denk bijvoorbeeld aan e-books, checklists en spelvormen. Ook dit kun je prima via je webshop verkopen. Zorg wel dat je dit juridisch goed op orde hebt. Daar kan een ervaren jurist je zeker bij helpen.

Deel je kennis en help anderen

Nog een andere, iets waar je misschien helemaal niet bij stil hebt gestaan. Maar deel je ervaringen met andere opleiders of instructeurs. Stel dat jij veel ervaring hebt opgedaan met het maken van een e-learning, productfotografie, maken van lesplannen, waarom zou je die kennis niet te gelde kunnen maken? Denk hierbij aan de vorm van een webinar of podcast waar men een kaartje voor kan kopen, bijvoorbeeld via EventbriteSuggestie: als je last hebt van perfectionisme, dan kan ik je zeggen dat je daar nu niet de tijd voor hebt. ‘Done is better than perfect’ Zeker als je de druk van voldoende inkomsten genereren voelt.

Tip 4: Kijk of je jouw locatie kunt verhuren

Vorige week sprak ik een opleider die vertelde dat hij overwoog om zijn leslocatie te verhuren als afscheidscentrum. Maar waarom bied je geen flexibele werkplekken aan voor thuiswerkende ouders die hun partner en/of kroost heel graag thuislaten om zo daadwerkelijk werk te kunnen verrichten?

Heb je een opleidingscentrum met verschillende ensceneringsruimten? Waarom stel je die niet tegen betaling beschikbaar voor fotoshoots of als videolocatie voor die opleiders die een e-learning willen maken?

Conclusie

Waar het steeds op neerkomt: kijk waar behoefte aan is en waar je op in kunt spelen. Dat maakt dit ook hét moment om contact op te nemen met je oude opdrachtgevers. Luister naar hun verhaal, hoor waar zij tegen aanlopen. Dit kan jou helpen om een inschatting te maken of en op welke manier jij ze wellicht kunt verder helpen. Zo help jij hen, en ben je zelf ook geholpen.

 


 

BHV tijdens coronacrisis door Marieka Baars (5) BHV tijdens coronacrisis door Marieka Baars (4) BHV tijdens coronacrisis door Marieka Baars (3) BHV tijdens coronacrisis door Marieka Baars (2) BHV tijdens coronacrisis door Marieka Baars (1)