BHV certificering is eigenlijk een vreemd iets. In artikel 15 van de Arbowet staat dat een bedrijfsspecifieke aanpak nodig is. Dat betekent dus maatwerk, terwijl certificering juist uitgaat van  standaardisering. Met andere woorden: mensen met hetzelfde certificaat hebben in principe dezelfde competenties en kennis verworven. Maar hoe kun je iets dat enerzijds gestandaardiseerd is, toch als maatwerk aanbieden? Daar speelt een relatief nieuwe aanbieder van BHV certificering op in. CIBOT is een organisatie dat is ontstaan uit een samenwerking van (veiligheids-) opleiders die tegen deze vraag aanliepen.

BHV certificering:  pragmatisch en flexibel

De pragmatische aanpak en flexibele visie op certificering biedt opleiders mogelijkheden om aan de behoefte van de markt en de klant te voldoen. Het grote netwerk nodigt aangesloten bedrijven uit om ‘over de schutting te kijken’. Samenwerken met collega’s uit andere branches wordt ook aangemoedigd. Sinds een tijd geeft CIBOT basiscertificaten uit. Cursisten volgen een BHV opleiding dat bestaat uit BLS (basis life support), EHBO, Brand en Plaatselijk Incidentmanagement.

Uniek traject

Een BHV’er in een supermarkt loopt tegen heel andere situaties aan dan iemand op kantoor. Welke vaardigheden leer je de cursisten binnen de beschikbare tijd zonder onderdelen te verwaarlozen? Om maatwerkcursussen aan te bieden volgens een certificering, heeft CIBOT samen met een aantal Course Development Partners een uniek traject ontwikkeld. De opleiders bepalen met de klant en experts (bijvoorbeeld veiligheidskundigen) welke competenties uit de eindtermen van toepassing zijn. Op basis daarvan wordt er een certificering op maat geschreven. Dit sluit goed aan bij de behoeften de klant én de BHV opleider.

Goed georganiseerd

Op een BHV-certificaat van CIBOT staan de verworven competenties duidelijk vermeld. Voor een werkgever kan hierdoor eenvoudig inzichtelijk maken dat de BHV goed georganiseerd is. In elk geval op het gebied van training.

Wil je meer weten over CIBOT?

Ben je op zoek naar een BHV certificering en wil je meer weten over CIBOT? Neem dan contact op via e-mail ([email protected]). Bellen ook, en wel naar 085 – 78 28 70.