Als Hoofd-BHV of coördinator BHV is het je taak om te zorgen dat medewerkers competent blijven. Dat volstaat niet alleen door je OTO-plan jaarlijks te herzien met nieuwe opleidings- en trainingsdata. Je zult ook kritisch moeten kijken of de eerder gekozen opleidingen nog aansluiten bij de huidige groep BHV’ers. En of de oefeningen zoals je die eerder hield nog passen bij de huidige situatie. Door het thuiswerken heeft bij menig werkgever de opleidingen (voor een deel) stil gelegen. En met de griepperiode in het vooruitzicht en de aankomende persconferenties waar mogelijk nieuwe maatregelen zullen worden opgelegd, moet je toch zorgen dat een ieder voldoende opgeleid is. Daarom een suggestie van mij: organiseer regelmatig(er) kleinere oefenen en dat kan ook op een andere manier!

Let the BHV-game begin… 

Ondanks corona greep een aantal BHV-opleiders de situatie aan om de vaste lesvormen los te laten. Hierdoor zijn er verschillende leuke nieuwe mogelijkheden bijgekomen. In een eerder artikel heb ik al geschreven over de BHV escapekist. Diezelfde maker, Van der Kamp opleidingen #nospon #noad heeft ook online BHV games gemaakt. Deze games kunnen bestaan uit verschillende vragen, een online speurtocht en puzzels. Dit is een leuke  en verrassende mogelijkheid om kennis en vaardigheden actueel te houden.

Zeker wanneer je met grotere groepen werkt of met mensen van verschillende locaties te maken hebt die elkaar (veel) minder zien, is dit een effectieve en leuke manier om aan de slag te gaan. Als je de online games via Zoom of TEAMS organiseert kun je eenvoudig het gesprek met elkaar aangaan. Daarnaast kun je werken met break-out rooms waarmee je medewerkers in kleinere groepjes opdeelt. Zo kun je er een leuke competitiestrijd van maken. Met foute antwoorden kom je immers niet verder, dus welk team weet het snelst met de juiste oplossingen te komen! 

Kopen vs zelf maken 

Zo’n online game vraagt geen uren van jouw BHV collega’s. Het is een leuke manier om samen met elkaar in een relatief korte periode intensief met BHV bezig te zijn. Als je zelf een beetje handig bent kun je zelf ook een online BHV game maken. Maar heb je die talenten of tijd niet, dan kun je als vanzelfsprekende kiezen voor de makkelijke oplossing 🙂

Ik ben benieuwd of jij door corona andere les- en spelvormen bent gaan gebruiken om de kennis en vaardigheden van de BHV actueel te houden. Laat je reactie achter in je comments hieronder!

 


 

leer bhv op een ander manier online let the BHV game begin online bhv trainen online BHV online game om beter in bhv te worden