Op mijn Beter in BHV-platform heb ik vandaag een gratis module toegevoegd, BHV voor elkaar. Aanleiding is dat ik op mijn laptop een verzamelmapje staan met de naam ‘ideeën‘. Inmiddels heeft deze map door de jaren heen heel wat submappen gekregen, met daarin weer veelvouden van bestanden. Nu het jaar op zijn einde loopt, probeer ik elke dag een mapje door te nemen en deze op te schonen. Een aantal dingen konden zonder aarzeling de digitale prullenmand in. Maar heel veel andere mapjes niet. Wat zeg ik?! Daarvan dacht ik regelmatig ‘waarom heb ik dit nu niet afgemaakt/online gezet/gedeeld?‘. Daarnaast heb ik sinds 2012, toen ik begon met het schrijven van blogartikelen, heel wat downloads beschikbaar gesteld. Ik heb besloten dat ik deze ga actualiseren en opnieuw beschikbaar ga stellen via mijn Beter in BHV-platform. Hier vind je vanaf nu, naast betaalde producten die je via mijn BHV boetiek kunt aanschaffen, ook de gratis module.

 BHV voor elkaar module

Vanochtend heb ik als eerst de BHV discussiekaartjes die ik eerder in 2017 online zette, geactualiseerd en toegevoegd aan de BHV voor elkaar module. Als korte toelichting op de naam: ik wil je helpen om de bedrijfshulpverlening binnen jouw organisatie voor elkaar te krijgen. Ik hoop dat de documenten die ik hierin ga delen, jou daarbij helpen. Daarnaast wil ik ruimte bieden om met elkaar de module te vullen, BHV voor elkaar en mét elkaar. Hier kun je met elkaar in gesprek over vragen waar je mee worstelt of jouw ideeën delen. Bijvoorbeeld door jouw lesplannen, presentaties of uitgewerkte lesvormen te delen. Belangrijk is wel dat jij de auteursrechthebbende bent, of te wel: je hebt dat wat je upload zelf gemaakt of je deelt een link naar het documenten buiten het platform.

Helpen helpen

Mijn doel is om met BHV voor elkaar en de documenten die ik in deze gratis module deel, zó te maken dat je zelf mee verder kunt. Zo kun je de 24 discussiekaarten niet alleen als PDF-bestand downloaden en direct printen, maar ook als slides in een powerpointpresentatie. Even de layout in jouw huisstijl aanpassen en jij hebt al bijna 80-90% van de volgende bijeenkomst met jouw bedrijfshulpverleners klaar. Als aanvulling hierop, kun je de kaartjes als afbeelding in PNG-formaat downloaden en heb ik de link naar het sjabloon in Canva toegevoegd. (Canva is een online tool dat ik heel veel gebruik en waarbij je de hele layout naar jouw zin kunt aanpassen.) Appeltje, eitje dus! En ik durf te stellen dat dit je veel tijd gaat schelen. Want welk hoofd of coördinator BHV heeft tijd over? Precies… dat bedoel ik 🙂

Toegang tot het Beter in BHV-platform

Om gratis toegang te krijgen tot de module, kun je hieronder dit artikel (in ieder geval) jouw mailadres achterlaten. Daarna ontvang je op dat adres een mail om te aanmelding te bevestigen. Als je dat hebt gedaan, krijg je binnen enkele minuten een uitnodiging met inloggegevens voor het platform.
Ik ben benieuwd wat je hier van vindt. Wat zou jij graag terug willen zien in de BHV voor elkaar module? Laat je reactie hieronder achter of reageer op het discussieboard in de module zelf.