Je kunt wel stellen dat het afgelopen jaar ons aanpassingsvermogen aardig op de proef heeft gesteld. Nu we bijna een jaar verder zijn, staan we nog steeds voor de nodige uitdagingen. Want hoe ga jij als hoofd of coördinator BHV (of als opleider) zorgen dat jouw BHV’ers en EHBO’ers aangehaakt en gecertificeerd blijven?
Thuiswerken is voor veel mensen al het nieuwe normaal gevonden. Op dit moment is het niet mogelijk om grote groepen mensen bij elkaar te krijgen. Hoe tof is het dan dat er steeds meer mogelijkheden zijn om vaardigheden aan te leren. Denk hierbij aan leren reanimeren met mixed reality? Hierover organiseer ik op 11 februari in samenwerking met Velicus een webinar. Lees verder! #samenwerking

Levensecht oefenen met mixed reality

leren reanimeren met mixed reality impressie 1 Leuke term; “mixed reality”, maar wat is dat dan, zul je denken. ‘Is dat net zoiets als virtual reality, met zo’n bril?‘ Niet helemaal. Bij virtual reality zet je een bril op en verplaats je jezelf naar een virtuele omgeving. Je sluit je als het ware af van de ruimte waar je in bent en dat wat je ziet, is niet letterlijk tastbaar. Bij mixed reality zet je ook een bril op, maar blijf je in je eigen omgeving. Je kunt dus echt dingen aanraken. Door een “Hololens” kunnen objecten toegevoegd worden aan de ruimte. Met een VR-bril krijgen sommige mensen last van misselijkheid, maar bij mixed reality voorkom je dit omdat je gewoon in dezelfde ruimte blijft.

Door gebruik te maken van mixed reality kun je locatie onafhankelijk trainen en je maakt het een stuk uitdagender voor cursisten om eens op een andere manier te trainen. BHV oefenen in een mixed reality omgeving is spannend, leuk èn leerzaam. Een reanimatiepop verandert door mixed reality in een “echt” slachtoffer. Er zijn verschillende situaties om te oefenen en ook met eigen veiligheid wordt rekening gehouden. Om BHV’ers actief te kunnen trainen is het een heel makkelijk in te zetten middel. Je hoeft niet direct dagen of dagdelen in te plannen, maar je kunt ze regelmatig even een halfuurtje laten “spelen”.

Wil je weten of mixed reality iets voor jou is?

leren reanimeren met mixed reality impressie 2Onlangs kwam ik in contact met Daniël en Matthijs van Velicus. Zij ontwikkelen een volledige mixed reality BHV opleiding en op dit moment kan er al gewerkt worden met de module reanimatie en stabiele zijligging. En….niet onbelangrijk deze opleiding is gecertificeerd door het Oranje kruis. Zij zijn al 2 jaar betrokken bij de ontwikkeling van deze manier van opleiden en ook ik ben razend enthousiast. Ik ben ervan overtuigd dat deze innovatieve manier van opleiden een toegevoegde waarde heeft om BHV’ers actief betrokken te houden en daarom organiseer ik op 11 februari 2021, de dag van 112, van 13.00 tot 14.00u via Microsoft Teams samen met Daniël en Matthijs een webinar om jullie kennis te laten maken met de mogelijkheden die mixed reality biedt. Na afloop van de introductie is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen jullie gebruik maken van een aantrekkelijk proefabonnement om de voordelen van mixed reality zelf te ervaren.

Wil je mee doen aan het webinar over leren reanimeren met mixed reality?

Schrijf je dan nu in via de onderstaande knop, laat je gegevens achter en de uitnodiging komt zo snel mogelijk naar je toe!

Schrijf je nu in!

 

banner leren reanimeren met mixed reality

 


 

Mixed reality maakt BHV sexy Mixed reality om te reanimeren Mixed reality voor BHV om te reanimeren Mixed reality voor BHV tijdens opleidingen online leren reanimeren met mixed reality