BHV wedstrijddag VZBI hoofdwondOp donderdag 11 april 2019 organiseert een bevlogen groep vrijwilligers van de Vereniging Zelfbescherming Bedrijven en Inrichtingen (VZBI) weer de BHV Wedstrijddag. Al vele jaren komen tientallen EHBO- en BHV-teams jaarlijks naar een oefencentrum in Zoetermeer om te laten zien wie de beste is. Maar dat is niet het doel! Het gaat erom dat je met jouw BHV-collega’s scenario’s kunt oefenen en daarvan kunt leren. En waar anders kun je zoveel oefeningen op één dag doen, kom je in contact met bedrijfshulpverleners van andere organisaties én ben je gegarandeerd van een leuke en leerzame dag?!

 

Uitdagende scenario’s

BHV wedstrijddag VZBI hoofdwondHet organiseren van deze BHV Wedstrijddag begint met het bedenken van interessante en realistische scenario’s. De vrijwilligers steken er ieder jaar een hoop tijd en moeite in om nieuwe en leuke opdrachten samen te stellen. Met de enthousiaste inzet van LOTUS-slachtoffers konden de teams vorig jaar bijvoorbeeld een sportieveling helpen die tijdens een les spinning hartklachten had gekregen. En eerste hulp verlenen aan een man die een tram over het hoofd gezien en zo een bloedende hoofdwond had opgelopen. En waar krijg je mee te maken als een collega onwel wordt op het toilet? De jurerend instructeur geeft voor verschillende onderdelen punten en, waar mogelijk, achteraf feedback.

Theorie in de praktijk

BHV wedstrijddag VZBI LEHNatuurlijk zijn er ook brand- en ontruimingsgerelateerde inzetten. Zoals het verplaatsen van iemand via de trap door gebruik te maken van een evacuatiestoel of -matras. De score wordt verhoogd als er goede communicatie is, zowel onderling als met de ‘hulpdiensten’. De uiteindelijke score wordt bepaald met een kennisquiz over onder andere wet- en regelgeving en een speciale opdracht voor degene die tijdens een calamiteit de operationele leiding neemt. Voor eenieder wat wils dus. Een evenement waar elk team, variërend van sociale werkvoorziening tot detailhandel en van industrie tot kantooromgeving, zijn kennis aan de praktijk kan toetsen!

Over de VZBI

BHV wedstrijddag VZBI ehbo

De VZBI geeft al sinds 1957 advies aan zowel het bedrijfsleven als overheid over veiligheidsvraagstukken en arbeidsomstandigheden met de focus op bedrijfshulpverlening en zelfredzaamheid. Naast de jaarlijkse BHV Wedstrijddag, ontvangen leden een aantal keer per jaar een uitnodiging voor een bedrijfsbezoek.

Wil je meer weten over de BHV wedstrijddag?

Neem contact op met VZBI als je meer wilt weten over de BHV wedstrijddag.

 

Lees verder


 

BHV wedstrijddag VZBI prijzen BHV wedstrijddag VZBI slachtoffer BHV wedstrijddag VZBI ehbo BHV wedstrijddag VZBI hoofdwond