Net als gezondheid, vinden veel mensen veiligheid heel belangrijk. Doorgaans beschouwen we het als iets vanzelfsprekends. Tot er iets gebeurt. Voor beide moet je hard werken om tot een goed resultaat te komen en te houden. Helaas gebruiken veel mensen allerlei smoesjes om maar niet écht aan de gang te gaan. Dat is zonde, want je hebt veel baat bij zowel een goede gezondheid als veiligheid. Wie zich toch heeft weten te motiveren om in beweging komen, weet achteraf hoe ontzettend fijn dat voelt. Jouw (BHV) organisatie veiliger maken heeft veel overeenkomsten met sporten. Are you ready? Let’s go!

Fit worden en blijven

Wil je fit worden én blijven? Dan zal je regelmatig in beweging moeten komen. Door extra aandacht te besteden aan de ‘probleemzones’ en met ondersteuning van een personal trainer, boek je sneller betere en langhoudbare resultaten. Zo is het ook met bedrijfshulpverlening. Laat mij en/of jouw BHV-opleider jouw personal trainer zijn. In plaats van zelf aan te rommelen in een zaal met verschillende machines, vraag om een op maat gemaakt trainingsprogramma. Een programma dat jou écht helpt bij het ‘in shape’ brengen én houden van jouw BHV’ers door passende opleidingen en realistische oefeningen te bieden.

Goede BHV basisconditie

Om een goede BHV basisconditie op te bouwen, moet je eerst de gedegen basisopleiding tot BHV’er volgen. Daarna maken we samen een plan van aanpak dat jouw organisatie op het lijf geschreven is, bijvoorbeeld door zo realistisch mogelijk te oefenen. Dat kan in een oefencentrum zijn maar mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar de eigen locatie. Dat is immers de plek waar je BHV gaat toepassen, mocht het nodig zijn. Daarnaast kun je de organisatie-eigen procedures in praktijk toetsen.  Je zal echt niet de enige zijn die erachter komt dat de slow-whoop niet in de kelder hoorbaar is. Terwijl je er altijd vanuit bent gegaan dat deze in het hele pand te horen zou zijn.

Meetbare resultaten

Ik heb dan wel geen weegschaal of vetpercentage meter, maar je zal zien dat de resultaten boekdelen spreken. Op deze manier zijn jij en je BHV binnen de kortste keren weer helemaal fit!

Kan ik jou helpen om de organisatie veiliger te maken of jouw BHV-team weer in vorm te krijgen? Neem dan contact met mij op!