Maak jij binnen jouw BHV organisatie gebruik van portofoons, dan is het belangrijk dat je weet hoe je ze goed kunt gebruiken. Dat begint met er voor te zorgen dat ze ten alle tijden opgeladen zijn, op een toegankelijk plek staan en uiteraard dat ze het doen. Daarnaast vraagt het van de gebruikers een stuk etherdiscipline. Door in korte maar duidelijke zinnen met elkaar te communiceren kun je gemakkelijker onderling boodschappen uitwisselen. Maar ja, hoe ging dat ook weer? Welke commando’s worden er ook al weer gebruikt? Zeker voor mensen die niet dagelijks met portofoons werken, kan deze kennis nog wel eens komen te ‘verstoffen’.Om je daarbij te helpen heb ik een handzaam portofoon instructiekaartje voor je gemaakt. 

Download het portofoon instructiekaartje

Op de ene zijde staan een aantal commando’s die kunt gebruiken om kort en duidelijk te communiceren. Aan de andere zijde heb ik het spellingalfabet opgenomen. Deze kun je downloaden door op de onderstaande knop te drukken. Het is een pdf bestand die in één van de vele pdf-readers zoals Adobe Acrobat Reader, Nitro Reader of Foxit Reader kunt openen. Print vervolgens het bestand op wit A4 papier uit en knip de kaartjes op de stippelrandjes uit. Wanneer je de kaartjes vervolgens lamineert heb je in enkele ogenblikken een handzaam portofoon instructiekaartje op A6 formaat. Handige afmetingen want zo kun je het pasje gemakkelijk bij jouw medewerkerspas, bij de portofoon of in het hoesje van je mobiele telefoon bewaren. Zo heb je het snel bij de hand als je een geheugensteuntje kunt gebruiken. 

BHV communicatie oefening met een portofoon

Als je nog op zoek bent naar een communicatie oefening voor het verbeteren van het portofoon gebruik, dan heb ik die uiteraard voor je beschikbaar.

Binnenkort zal ik een aantal extra oefeningen toevoegen zodat nog meer en beter kunt oefenen!

 

Dit artikel kan affiliatelinks bevatten.