Een van de bekendste reanimatieliedjes is toch wel Stayin’Alive van Beegees. Menig BHV’er heeft hier tijdens de instructielessen het juiste ritme aan te houden voor de borstcompressies. Op zaterdag 2 juni 2018 vond in samenwerking met het Rode Kruis de eerste Somertijd Reanimatiedag plaats. Onder andere in Club Panama in Amsterdam en op verschillende plaatsen in het land, gaven ervaren EHBO-instructeurs gratis les in de basis van het reanimeren. De slogan van deze Reanimatiedag was ‘door een uur te geven, red je een leven!‘.  Erg treffend!

Meer variatie in reanimatieliedjes

Drie uur lang alleen maar Bee Gees leek de heren van het Somertijd-team geen goed idee. Daarom stelden ze een lijst samen met allerlei reanimatieliedjes. Of te wel, liedjes met 103 BMP. Officieel is het tussen de 100 en 120 compressie per minuut. Maar gezien de link naar de frequentie waarop Radio 10 is te beluisteren is veel gemeenten (103.X), een kniesoor die daar op let.

Omdat niet iedereen van ’70 muziek houdt, heb ik de playlist gesorteerd per decennium. Zo vind je gemakkelijk jouw verzameling reanimatieliedjes die je kunt beluisteren via YouTube. Wil je liever direct de Juke-playlist op je smartphone afluisteren? Dat kan natuurlijk ook!

 

’60

’70

’80

’90

’00

’10