Menig BHV instructeur gebruikt filmpjes via Youtube om de BHV lessen op te leuken. Ik heb een top 5 vijf met populaire filmpjes over BHV en veiligheid voor jou op een rij gezet!

1. FC Kip gaat op BHV cursus (de Dino show)

Ook de medewerkers van FC Kip gaan op BHV cursus. Noltie moet zich voorstellen dat hij geen lucht krijgt. Judeska zou hem moeten beademen maar die weigert dat pertinent want je weet natuurlijk maar nooit waar iemands mond heeft gezeten. Noltie denkt dat reanimatie hetzelfde is als iemand in het gezicht meppen, zoals hij dat waarschijnlijk in films heeft gezien. Maar Judeska pakt het liever sensueel aan. En plots wordt theorie de praktijk.

2. Lekker feestje (Even Apeldoorn bellen)

Je zal maar 25 jaar bij de zaak werkzaam en een surpriseparty als deze in het filmpje krijgen. Pfff… dat lijkt een lange avond te worden, niet waar? Dat moet opgeleukt worden met een polonaise, dancebattle en natuurlijk een sexy stripper. En wat voor één zeg!

3. Zo sexy kan leren reanimeren zijn 😉

Tja, niet per se vrouwvriendelijk maar ik zie wel de humor in van dit filmpje. Snel vergeten zul je hem waarschijnlijk niet. Puntje van aandacht is wel dat de positie van de persoon die animeert niet heel accuraat is. 😉

4. Fa-fa-fire! (Fawlty Towers)

In het o zo gezellig hotel van Basil Fawlty gebeurt altijd wel wat. Er is net een groep gasten gearriveerd als Basil iedereen naar de lobby roept. Hij heeft een mededeling voor hen die hij heel subtiel wil brengen. Maar als dat nog niet genoeg is, blijkt het sleutelplan ook niet op orde te zijn.

5. NL-Alert de Q-Musical (Q-Music)

Twee keer jaar ontvang je op je smartphone een testbericht van NL-alert. Na de brand bij Shell in Moerdijk werkte het alarmeringssysteem niet optimaal. Mensen ontvingen niet het verstuurde bericht, of ze hadden geen dekking. En wat is er mis als elk type ramp een eigen ringtoon krijgt? ‘Brandend pand’ door Anneke Gronloh, ‘Giftig’ op de melodie van Britney’s Toxic, en ‘Pas op, er komt een grote storm’, door de Common Linnets. Natuurlijk kan een sirene met een pittige beat de aandacht niet ontbreken.

Welke filmpjes over BHV vind jij leuk die niet in dit overzicht staan?

Laat je reactie achter in de comments!