• BHV-organisatie bezetting

BHV-organisatie bezetting tijdens vakantieperiodes

BHV’ers zijn net mensen die waarschijnlijk deze zomerperiode een paar dagen tot enkele weken vakantiedagen opnemen. Kun jij als hoofd BHV van jouw locatie of organisatie de bezetting van de BHV-organisatie garanderen? Kun jij met een goed gevoel zelf op vakantie omdat je zeker weet dat zij in geval van een calamiteit adequaat hulp kunnen verlenen? Nee? Dan is dit blogartikel voor jou!

Is er een BHV-bezettingsprobleem?

Misschien heb jij met jouw BHV-collega’s al in Q1 een zomerplanning gemaakt en is het nu slechts een kwestie van bijschaven. Top! Of stond bij jou ‘BHV bezettingsanalyse in zomer’ wél op het to-do-lijstje maar is deze nog niet doorgestreept? Dan zul je hier op zeer korte termijn alsnog mee aan de slag moeten. Het gaat niet alleen om de veiligheid van jou en jouw collega’s. Ook over de vraag of het management zich bewust is dat er een mogelijk risico is en welke acties zij hierop willen nemen. Zij zijn te alle tijden eindverantwoordelijk voor de BHV binnen de organisatie! Het is aan jou als hoofd BHV de taak om hen hier tijdig en volledig over te informeren.

Praktische tips

In het slechtste geval zul je geconfronteerd kunnen worden dat je inderdaad een tekort hebt aan BHV’ers. Even een blik opleidingen opentrekken en een sausje van instructies is dan niet de oplossing. Dan zullen je moeten roeien met de riemen die je nog hebt. Ik heb daarom een aantal praktische alternatieve oplossingen voor je.

Ga na of het mogelijk is om een of meerdere delen van het gebouw af te sluiten c.q. niet te gebruiken. Zo voorkom je grote spreiding van mensen door het gebouw. Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, zeker als je te maken hebt met specifieke ruimten zoals laboratia en dergelijke. Maar al sluit je maar een aantal kamers af. Geef dit wel duidelijk aan zodat je in een geval van een ontruiming niet alsnog alle ruimten moet nalopen om zekerheid te kunnen bieden.

Met een half uur tot een uur kun je de zelfredzaamheid van jouw niet-BHV-collega’s vergroten. Hoe? Door één of meerdere extra veiligheidsinstructierondes te organiseren zodat je ze (opnieuw) kan wijzen op de geldende alarmeringsprocedures. Ook kan het geen kwaad om hen te laten zien waar de noodtrappenhuizen zich bevinden zodat ze het gebouw snel kunnen ontvluchten.

Dit gebeurt je natuurlijk maar één keer

Als je nu tegen een bezettingsprobleem aanloopt, dan heb je natuurlijk geen enkele reden om je bij de volgende vakantieperiode tegen dezelfde steen aan te stoten.  Zorg voor voldoende opgeleide BHV’ers zodat je sowieso wat ruim in je bezetting zit. Better safe than sorry! Juist nu veel organisaties in meer of mindere mate tijd- en/of plaats onafhankelijk werken kun je eigenlijk niet zonder.

Stel daarnaast ruim op tijd een BHV-bezettingsinventarisatie en -planning op. Niet alleen voor de zomervakantie maar ook voor andere schoolvakanties en reeds geplande grootschalige projecten. Plan uiterlijk een maand van de voren een extra controle moment in om te zien of de planning reëel is en schaaf bij waar dat nodig blijkt te zijn.

Eigenlijk zou iedere nieuwe collega, extern ingehuurd of niet, tijdens de inwerkperiode een BHV introductie c.q. veiligheidsinstructie moeten krijgen. Op deze manier kun je de druk van de BHV-organisatie verlichten omdat meer mensen zichzelf in veiligheid kunnen brengen.

En als laatste maar zeker niet de minst belangrijke: zorg er als hoofd BHV voor dat je een BHV-collega hebt die jouw taken zo goed mogelijk kan overnemen. Of dat een plaatsvervangend hoofd BHV’er noemt of niet, vind ik niet zo relevant. Maar zorg er voor dat jij niet tijdens je vakantie gebeld hoeft te worden omdat men er zelf niet meer uitkomt.

Veel succes en natuurlijk een heel fijne vakantie!

2017-08-03T11:12:35+00:00 3 augustus 2017|Categories: Organisatie|Tags: , |0 Reacties

Reageer