BHV tijdens coronacrisis: de afgelopen maanden hebben we heel wat bijgeleerd. Alleen onze woordenschat is al behoorlijk uitgebreid. Termen als intelligente lockdown, coronakilo’s, anderhalvemetermaatschappij, hoestschaamte en flatten the curve zijn nu een ieder bekend. Daarnaast werden we gedwongen om anders te kijken naar onze dagelijkse werkzaamheden. Toen we in maart te maken kregen met de intelligente lockdown wisten we niet wat ons overkwam. Bij menig BHV-ondernemer brak in eerste instantie paniek uit. Inmiddels is de tweede golf een feit en hebben we te maken met een gedeeltelijke lockdown. De coronacrisis duurt langer dan we hadden voorzien. Tijd dus om te realiseren dat we het “oude normaal” achter ons moeten laten. En dat we ervoor moeten zorgen dat we niet alleen “coronaproof” zijn, maar ook toekomstbestendig. In mijn vijfde podcastaflevering ‘BHV in bedrijf’ heb ik het over BHV tijdens coronacrisis.

Denk in mogelijkheden

Schud het Calimerogevoel van je af. “Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk!” roept dat kleine kuikentje vanonder zijn eierdop. Als kleine ondernemer heb je inderdaad vaak minder financiële middelen dan de grote organisaties. Dat maakt je zeker niet minder waardevol voor opdrachtgevers. Als zelfstandig ondernemer ben je vaak veel flexibeler. Ook heb je meer mogelijkheden om creatief te ondernemen. Er zijn heel wat BHV ondernemers die kansen gegrepen hebben en nieuwe mogelijkheden ontwikkeld hebben. Ga dus niet bij de pakken neerzitten, maar kijk naar wat jij met jouw expertise kunt doen. Dat is vast meer dan je denkt.

Tijd voor tips

Enige tijd geleden heb ik een nieuwe aflevering van mijn podcast ‘Beter in bhv’ gemaakt. Hierin geef ik je de nodige tips om te experimenteren met andere verdienmodellen. Maar ook om een andere opzet van je lesmateriaal te onderzoeken en online mogelijkheden te bekijken. Of mogelijkheden om een opleidingsruimte anders in te zetten. Ik bespreek hierin ook welke bestaande en achterstallige werkzaamheden je kunt afstoffen en nieuw leven in kunt blazen. Nu je weer meer vanuit huis moet gaan werken, is dit de tijd om bedrijfsnoodplannen te actualiseren. Of eens kritisch te kijken naar de inkoop van middelen en personeel.

Ik nodig je dan ook van harte uit om jezelf te verwennen met een kop koffie of thee en even te gaan zitten om mijn podcast te beluisteren. Je kunt de afleveringen via verschillende kanalen beluisteren, zoals Spotify, Apple Podcasts, Breaker, Google Podcasts, Pockets Casts, Radio Public en SoundCloud.

Doe er je voordeel mee en laat me gerust weten wat jij aanpakt tijdens deze crisis.

 

Lees ook: