Project omschrijving

Een internationale groothandel in medische materialen wilde laten zien dat ze méér deden dan het leveren van rolletjes verband, AED’s en brancards. Door regelmatig blogartikelen te plaatsen, wilden ze ook een nieuwe gedeelte van de markt aanspreken. Ze richtten ze zich eerst met name op de grootverbruikers van hun materialen. Met een andere handelsnaam wilde ze ook het MKB helpen bij niet alleen de materialen, maar ook de BHV opleidingen en advies.

Samenwerking met marketing & sales

Samen met de afdeling marketing & sales hebben we eerst bepaald welke onderwerpen ter sprake zouden komen. Aan de hand van de door mij ontwikkelde BHV kalender hebben we vervolgens een blogplanning gemaakt. Ook heb ik hen kunnen adviseren en ondersteuning over het opzetten en gebruikten van een andere sociale media-kanalen. Eén van de wensen was om een online nieuwsbrief te ontwikkelen die naar bestaande klanten gestuurd zou worden. Op deze manier kon ook het bereik van de artikelen worden vergroot.

Een gewenst gevolg van het regelmatig plaatsen van relevante blogartikelen is dat de online zoek- en vindbaarheid van het bedrijf is toegenomen. Steeds meer mensen weten waar ze hun BHV materialen tegen een scherpe prijs kunnen vinden.