over Marieka Baars voor BHV advies uit Delft

Over Marieka Baars

Ik ben Marieka Baars; zelfstandig adviseur op het gebied van BHV, Veiligheid en Bedrijfscontinuïteit. Na jarenlange ervaring als facilitair manager en leidinggevende met BHV als één van mijn taken, heb ik mij helemaal toegelegd op advies over bedrijfscontinuïteit door een goede organisatie van de bedrijfshulpverlening

Van het kastje naar muur

Mijn ervaring is dat ik met vragen over BHV van het kastje naar de muur werd gestuurd. Op de ene website stond dit, in een vakblad weer dat en iemand die ik belde beweerde weer wat anders. Het leek wel of men er vooral op uit was mij bang te maken voor bepaalde risico’s, zonder duidelijk in te gaan op de keuzes die een bedrijf kan maken om die risico’s te verminderen. Ook kreeg ik vaak te horen dat een bedrijf verplicht is om bepaalde maatregelen te nemen en boetes kan krijgen als die niet tijdig worden genomen. Als ik dan uit ging zoeken hoe de vork precies in de steel zat, bleek er van een verplichting helemaal geen sprake te zijn! Dit was voor mij één van de redenen om de opleiding tot hoofd BHV te volgen. Daarnaast wilde ik deze kennis met anderen delen zodat ik hen kon helpen.

Ik help je beslissingen over BHV te maken

Het belangrijkste inzicht dat ik kreeg, was dat er weinig moest maar heel veel kon en mocht. En dat is precies wat ik nu uitdraag. Ik vind dat het bij het organiseren van de bedrijfshulpverlening draait om het maken van afwegingen en zelf nadenken. Een veilige werkomgeving regel je niet door te voldoen aan de wet- en regelgeving. Een ongeval of incident kun je niet voorkomen, maar de kans erop kun je wel beperken. Ik help je daar graag bij met praktisch, realistisch en eerlijk advies. Praktisch en realistisch, dankzij mijn ervaring als facilitair manager en leidinggevende bij verschillende bedrijven. En eerlijk, want ik heb verder niets te verkopen.

BHV organiseren is méér dan opleiden

Door mijn facilitaire achtergrond en jarenlange ervaring in dit werkveld, bekijk ik bedrijfshulpverlening breder. Ik kijk niet alleen of de mensen opgeleid zijn, maar ook of de processen optimaal zijn ingericht. Daarnaast waarderen mijn opdrachtgevers dat ik kritisch op de kosten let en mee denk om tot oplossingen te komen. Verder is mijn doel advies te geven waar bedrijven zelf verder mee kunnen en niet om komende jaren er na te worden ingehuurd voor de BHV-organisatie. Kortom: als een bedrijf zelfstandig verder kan met mijn advies, heb ik mijn werk goed gedaan!

Helpen door kennisdeling

Veiligheid is een veelzijdig onderwerp. Ik houd mijn kennis actueel en gevarieerd door veel te lezen, zowel online of offline. Het onderhouden van contacten met collega’s uit het werkveld zorgt er voor dat ik mijn kennis kan delen en verdiepen. Ik pretendeer niet alles over veiligheid te weten. Maar als ik specialistische kennis nodig heb, weet ik waar ik die kan vinden. Je kunt hierbij denken aan het opstellen van een risico-inventarisatie en – evaluatie, het leiden van oefeningen of advies over brandveiligheid. Zo kan ik mijn klanten, en dus ook jou, precies datgene bieden wat ze nodig hebben!

Vragen over BHV? Advies nodig over je bedrijfsnoodplan? De bedrijfshulpverlening verbeteren maar niet weten waar te beginnen?

Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden, ik help je graag!

Marieka Baars

  • Van de Spiegelstraat 33, 2613 EX Delft

  • info@mariekabaars.nl

  • 085-0607580

  • 06-41421833

  • https://www.mariekabaars.nl

Bedrijfsgegevens

  • Kvk-nummer: 60848162

  • BTW-ID: NL.00.203.78.67.B30

  • NL26 INGB 0006506700 (ING)

  • NL44 ADYB 1000 0029 09 (AYDEN)