Wat zijn nou ‘echte’ BHV liedjes? ‘BHV liedjes?!’, hoor ik je denken. Ja, liedjes die gaan over brand, hulpverlening of die met ontruiming te maken hebben ! En natuurlijk denken we bij BHV aan serieuze situaties zoals branden, evacuaties, EHBO en levensreddende acties. Maar wat als we die belangrijke taken konden verbinden met de kracht van muziek? In dit artikel heb ik een manier gevonden om de wereld van bedrijfshulpverlening te verkennen: BHV liedjes dus. Ik heb een verzameling van nummers samengesteld die alle facetten van BHV belichten: van het snel evacueren van een gebouw tot het uitvoeren van levensreddende reanimatie (CPR). Deze liedjes brengen niet alleen een glimlach op je gezicht, maar herinneren ons er ook aan hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn in noodsituaties.

En als kers op de taart heb ik deze verzameld in een Spotify afspeellijst , zodat je deze nummers kunt beluisteren. Onderweg, thuis of van en naar jouw BHV-cursus.

Bloodhound Gang – Fire Water Burn (Rock, 1996)

Een heerlijke meezinger!

The Beatles – Help! (Pop, 1965)

Het is al weer even geleden dat dit nummer uit kwam, 1965 om precies te zijn maar niet minder toepasselijk als BHV liedje.

Beegees – Stayin’alive (1977)

Voor een ieder die kan reanimeren, heeft dit nummer al eens gehoord omdat dit het juiste tempo zou zijn. Inmiddels zijn daar de meningen over verdeeld. Maar het is een fijn nummer, dat is zeker.

Papa Roach – Help (Rock, 2017)

Beetje stevig nummer na The Beatles en The Beegees, maar dat kan geen kwaad.

I Prevail – Scar (Rock, 2016)

Linkin Park – Numb (Rock, 2003)

Gavin DeGraw – Fire (2014)

Katy Perry – Firework (2010)

Pitbull – Fireball (2014)

DJ Isaac – Burn

Shawn Mendez – Stitches (2015)

Shawn Mendez – In My Blood (2018)

Ed Sheeran – Bloodstream (2014)

Kendrick Lamar – Blood. (2017)

Michael Jackson – Blood on the dancefloor (1997)

 

Welke BHV liedjes ontbreken volgens jou in deze lijst?

Laat je reactie achter in de comments hieronder!