Regelmatig hoor ik BHV-bedrijven zeggen dat ze gaan bloggen. Tegelijkertijd zie ik dat het vaak tot een goed voornemen blijft. Of ze beginnen met goede moed. Maar na een blogartikel of 10 lijkt de inspiratie op. Dat is zonde want er is heel veel te vertellen over veiligheid in het algemeen en BHV in het bijzonder. Als hulpmiddel voor inspiratie  kun je een BHV inhaakkalender samenstellen zodat je content wat beter kunt plannen en afstemmen op (terugkerende) evenementen door het jaar heen.

Meer dan voldoende inspiratie

Toen ik in 2012 mijn blog begon, heette die nog ‘Van harte gefaciliteerd‘.  Ik schreef met name artikelen over facilitaire onderwerpen, gericht op de medewerkers die op operationeel-tactisch niveau werkte. Juist zij lezen doorgaans vrijwel geen vakliteratuur. Enerzijds omdat ze daar tijdens het werk nagenoeg geen tijd voor hebben. Anderzijds omdat veel artikel ‘te hoog over’ gaan. Ik merkte aan mijn medewerkers dat ze in een artikel van circa 400 woorden iets wilde lezen dat ze de volgende dag konden gebruiken.

Inspiratie om je heen

Ik heb altijd meer ideeën dan tijd om de artikel uit te werken. In middels staan bijna 300 artikelen over BHV op deze website online. Ik haal mijn inspiratie uit situaties waar ik tegenaan loop. Verhalen die ik tijdens een netwerkborrel of kennismakingsgesprek hoor. Of gewoon uit het nieuws. Zeker in het begin gebruikte ik verschillende inhaakkalender. Op een inhaakkalender staan de meest uiteenlopende evenementen of bijzondere dagen genoemd. Op een gegeven moment heb ik mijn eigen BHV inhaakkalender samengesteld. Hier had ik allerlei veiligheidsgerelateerde evenementen, seminars en ander soort dagen opgenomen. De lijst heb ik aangevuld met religieuze dagen van verschillende geloofsovertuigingen, verjaardagen van mijn zakelijke relaties en ‘de dag van’-dagen. De link tussen bedrijfshulpverlener en de dag van de komkommer of wereld ufo dag is niet zo makkelijk te leggen. Maar de dag van de internationale samenwerking is al een heel stuk eenvoudiger.

Verschillende inhaakkalenders op een rij

Er is niet één complete inhaakkalender. Kijk daarom op een aantal overzichten en stel je eigen lijst samen. Bepaal bij voorkeur voor per item minimaal 3 verschillende onderwerpen of invalshoeken. Zo heb je een deel van het voorwerk al gedaan.

BHVkalender voor beurzen, evenementen en andere relevante bijeenkomsten

Natuurlijk kun je ook van de gelegenheid gebruik maken om een aankondiging of recensie te schrijven over een BHV gerelateerde beurs, evenement of andere bijeenkomst. Gebruik hier voor mijn BHVkalender.

 

Succes! En heb je vragen? Vragen staan vrij!