Ben je op zoek naar inspirerende safety quotes of citaten over veiligheid? Hier vind je er enkelen die ik regelmatig op mijn instagramaccount mariekabaars_voor_bhv plaats. Als verzoek van één van mijn volgers, heb ik de verschillende citaten hieronder bij elkaar gezet.

Wellicht goed om te weten is dat ik de citaten uit verschillende bronnen heb gehaald. Google eens op ‘safety quotes’, ‘citaten over veiligheid’ of ‘veiligheid wijsheden’. Op uitspraken zoals hieronder kun je gewoon gebruiken. Er zit namelijk geen auteursrecht op, volgens Charlotte van Charlotte’s Law.

De quotes, citaten en wijsheden heb ik in Canva gemaakt. Echt een aanrader want het is een heel fijne tool hier voor. Het maken van verschillende formaten afbeeldingen gaat heel gemakkelijk en je kunt helemaal in je eigen stijl doen.

Safety quotes voor in een presentatie

Zelf gebruik ik de citaten voor mijn feed op instagram. Maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken tijdens een presentatie, bijeenkomst, les of anderszins om mensen te prikkelen. Mijn favoriete uitspraak is toch wel ‘al heb je het gedaan, dan nog krijg je de schuld’. Ik vind dat juist deze heel erg van toepassing is op bedrijfshulpverlening. Want je kunt het nog zo goed (op papier) geregeld hebben, het voorkomt lang niet altijd dat er niet mensen of organisaties zijn die de schuld in jouw schoenen willen schuiven. Juist door te zorgen voor een goede registratie van onder andere de opleidingen, de oefeningen en alle andere bijzonderheden, kun je jouw argumenten om het een of ander te regelen, kunt onderbouwen.

Als je aanvullingen hebt, dan hoor ik dat graag!