Communiceren over BHV vinden veel mensen erg lastig. Of het nu gaat om het schrijven van (korte) blogartikelen voor intern gebruik of een commerciële mailing naar (potentiële) klanten. Al eerder schreef ik hier aparte blogartikelen over om je op weg te helpen. Zoals over een contentplanning om te gebruik voor je narrowcasting. En ook zette ik een deel van de BHV inhaakkalender online. Dit overzicht kan jou wellicht ook inspireren en op weg helpen!

Communiceren over BHV afstemmen op gebeurtenissen

Als je het lastig vindt om een goed onderwerp te vinden, probeer dan eens om je communicatie over BHV af te stemmen op gebeurtenissen. Dat kunnen vaste momenten zijn die in de inhaakkalender staan . Maar je kunt meer dan genoeg inspiratie uit de wereld om je heen gebruiken als vertrekpunt. Zet het journaal aan en je hebt elke dag wel iets over om te kunnen schrijven. Persoonlijk vind ik dat je hiermee enigszins mee moet uitkijken. De mogelijkheid bestaat dat je een beeld van een situatie schetst dat niet past bij de werkelijkheid. Om je een voorbeeld te geven. De brand in de torenflat in Londen van een tijdje geleden. Daar gingen mensen die zichzelf tot expert hadden benoemd, reageren alsof ze er zelf bij waren geweest. Ze gaven allerlei adviezen en speculeerden over de oorzaken. Daarmee kun je jouw reputatie en geloofwaardigheid mee op het spel zetten. #DON’T

Deel je ervaringen met een PLOG

Ben je naar een BHV beurs of event geweest, dan is het wellicht leuk om hier een artikel over te schrijven. Mogelijk dat je dit zelfs gemakkelijker vindt. Schrijf over een stand die je is bijgebleven. Of wat je van het event is herinnerd waarvan je denkt dat anderen dat ook interessant zouden vinden. Zorg er wel voor dat je niet pas dagen of zelfs weken later het artikel online zet. Dan is de actualiteit er vanaf. Of maak een PLOG, een picture log. Bij een PLOG maak je een verzameling foto’s die je voorziet van ‘ondertiteling’ of commentaar. Dan maak je jouw ervaring ook meteen heel beeldend. De dames van 2WMN hebben hier mooie voorbeelden van. Zeker als je niet zo’n schrijver bent is dit een leuk alternatief om te gebruiken!

Communiceren over BHV met hulp van een inhaakkalender

In de inhaakkalender vind je allerlei veiligheidsgerelateerde evenementen, seminars en ander soort dagen. De dag van de internationale samenwerking is prima te gebruiken om een artikel te schrijven over BHV en samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen de organisatie of met de andere huurders in het gebouw. Denk niet te moeilijk en begin gewoon!

Download de inhaakkalender 2017 voor makkelijker communiceren over BHV

 

Veel succes!