Ik heb deze BHV beurskalender met daarop evenementen, beurzen en seminars die je als BHV’er, instructeur, opleider of instructeur zou willen bezoeken. voor je gemaakt. Het bezoeken van een beurs kan je helpen om je kennis te vergroten maar is natuurlijk ook ideaal om te netwerken. Daarnaast heb je veel verschillende aanbieders voor tal van producten en diensten op 1 plek waar je op een laagdrempelige manier kunt kennismaken. Ik heb drie voordelen van het bezoeken van een  van deze beurzen op de BHV beurskalender voor je op een rij gezet.

Netwerken

Sinds corona is het gebruik van online contactmogelijkheden zoals videobellen via Teams en Zoom vrijwel gemeengoed geworden. Toch is het voor de afwisseling prettig om gelijkgestemden in het echt te ontmoeten. Veel beurzen bieden op verschillende manieren netwerkmogelijkheden aan zoals een netwerkcafé of werkruimte. Daarnaast bieden ze vaak meerdere workshops, seminars en presentaties aan van experts uit het werkveld. Dit is de ideale gelegenheid om kennis te maken met vakgenoten, ervaringen uit te wisselen en waardevolle contacten te leggen.

Vergroten van je kennis

Het kan per beurs of evenement erg verschillen of je er daadwerkelijk je kennis kunt vergroten dan wel verbreden of verdiepen. Verwacht daarom ook geen urenlange kennissessie maar een eerder eeb kennismaking met nieuwe kennis. Je kunt altijd nog later een verdiepende cursus of iets dergelijks volgen.

Nieuwe technologieën

Ook in veiligheidsland wordt gewerkt aan nieuwe ideeën of worden oude ideeën verbeterd. Een beurs is vaak een eerste kennismaking hier mee. Neem een kijkje in de toekomst, mogelijk inspireren zij jou met nieuwe oplossingen.

Het bezoeken van beurzen biedt BHV-coördinatoren en hoofden BHV een rijke bron van kennis, netwerkmogelijkheden en de kans om op de voorgrond van hetvakgebied te blijven. De voordelen van het persoonlijk deelnemen aan deze evenementen zijn onmiskenbaar en dragen bij aan de versterking van de bedrijfsveiligheid en hulpverlening.

Om je op weg te helpen, heb ik hieronder een overzicht samengesteld met verschillende beurzen en evenementen die wellicht voor jou het bezoeken waard zijn.

Organiseer je zelf een evenement (géén opleidingen!) die interessant is voor jouw collega’s? Stuur mij dan een mail en dan kan ik deze BHV kalender verder uitbreiden.

N.B.: achter de beurs staat een prijsindicatie gegeven. Elk € staat voor € 100.

2024

april

juni

oktober

november

  • 04 Dag van de BHV
  • 13 Veiligheidsdag
  • ??? studiedag van het Oranje kruis

Heb je zelf suggesties voor deze BHV kalender, laat het mij dan weten door mij een mail te sturen op info@mariekabaars.nl