Het BHV-appoverzicht ontstond in 2015 als een eenvoudige Excel-sheet waarin ik verschillende BHV-apps had opgenomen. Mijn doel was om hoofden BHV, facilitair managers en inkopers te helpen door een overzicht te geven van de beschikbare opties op de markt. In 2018 werd lanceerde ik een uitgebreid digitaal platform waarbij bezoekers op basis van eigen criteria in een paar klikken een eigen shortlist konden samenstellen. Dit verhoogde de bruikbaarheid en relevantie enorm.

BHV-appoverzicht werd BHVappoverzicht.nl

Destijds waren tal van bedrijven bezig met het ontwikkelen van een eigen BHV-app. Vaak ingegeven door de wensen van hoofden en coördinatoren BHV die af wilden van hun portofoon of piepersysteem. Ze wilden een onafhankelijk overzicht van beschikbare BHV-apps hebben. Gebruikers konden hun mening achterlaten in de vorm van een review. Afhankelijk van het gemiddeld aantal sterren en het aantal reviews dat werd gegeven, in combinatie het gekozen abonnement door de leverancier werd de volgorde van het BHV-appoverzicht bepaald.

Kosten van BHV-appoverzicht stegen

Toen ik destijds begon, was het platform tegen lage kosten te gebruiken. Kort geleden kwam ik er achter dat de kosten voor gebruik van het platform door de jaren heen, enorm waren gestegen. Niet alleen de directe kosten maar ook de indirecte kosten zoals tijd voor onderhoud en het beantwoorden van vragen. Het verdienmodel dat ik had ontwikkeld voor BHV-appoverzicht 2.0,  bleek anno 2023 niet meer haalbaar.

Handjevol app-leveranciers

Daarnaast bleek in de praktijk dat van de circa 20 leveranciers, dat slechts een handje vol van hen serieuze opties bleken te zijn voor mijn doelgroep. Dit bleken stuk voor stuk aanbieders te zijn van wie de app hun corebusiness is. Dat was mijn een belangrijke reden om versie 2.0 van het BHVappoverzicht sinds half oktober offline te halen. En neem van mij aan, echt met pijn in mijn buik en heel veel twijfelen. Want hoewel ik overtuigd ben van de toegevoegde waarde, staan de kosten en energie die het kost niet in verhouding. Daarom ga ik het BHV-appoverzicht op een nieuwe manier ontwikkelen.

Zodra ik nieuwe ontwikkelingen kan melden, informeer ik je hier uiteraard over!