Vrouwen weten al lang dat een kledingstuk met een label ‘one size fits all’ in feite wil zeggen: one size fits not at all’! Want hoe graag kledingfabrikanten je ook willen doen geloven dat hun broek, T-shirt of trui voor iedereen geschikt is, de praktijk is weerbarstiger. Stretch materialen vergroten de kans dat veel mensen het kledingstuk passen, of ze nu groot of klein zijn, dik of dun. Maar dat is nog niet geen garantie dat het ook goed staat. Want iedereen is uniek. Datzelfde geldt ook voor bedrijfshulpverlening. De ene organisatie is de andere niet. BHV is maatwerk. Of in ieder geval, op maat gemaakt.

Ieder bedrijf is uniek

Bedrijfshulpverlening is niet te vergelijken met een product als kleding. Toch denken veel mensen dat ze de bedrijfshulpverlening kunnen organiseren volgens het principe ‘one size fits all’. Maar net zoals ieder lichaam uniek is, zo is elke organisatie dat ook. Ieder bedrijf heeft zijn eigen producten, diensten, medewerkers, klanten, risico’s, omstandigheden en natuurlijk resultaten. Een standaardoplossing om veiligheid binnen de organisatie te regelen, bestaat niet! Het heeft echt geen zin om te googlen op ‘bedrijfsnoodplan‘ en vervolgens alle informatie aan te passen. Kans is groot dat je belangrijke onderdelen vergeet. Of dat je overbodige informatie in het document laat staan.

Kiezen voor vermaken

Je kunt ook voor kiezen om een standaardcolbert of -pantalon te kopen en deze door een kleermaker te laten vermaken. Maar dat scheelt lang niet altijd in kosten of tijd. Integendeel. Je kunt integendeel veel langer bezig zijn en meer geld kwijt zijn. Bijvoorbeeld omdat het gedeelte dat jij graag anders wilt hebben, niet aangepast kan worden of flink hogere kosten met zich meebrengt. Vraag is dan of het dan nog wel echt naar je zin is, of maar zozo. Dat is toch zonde? Want geld en tijd kun je maar één keer uitgeven.

Weten wat je wilt…

Een maatwerk BHV-opleiding is méér dan het eigen logo op de offerte . Nee, kijk echt naar de inhoud van het lesplan. Waarom zou je oefenen met een poederblusser als je die niet in het gebouw hebt hangen? Is het gebouw voorzien van een sprinklersysteem, leg dan de nadruk op ontruimen in plaats de zoveelste blusoefening buiten. Bestaat de kans op ernstige bloedingen, dan is het raadzaam om het stelpen hiervan op te nemen in het lesprogramma. Werk je met kinderen? Waarom zou je dan niet extra tijd besteden aan eerste hulp bij kinderen? Neem niet klakkeloos het standaardprogramma over als je jouw BHV’ers écht wil opleiden voor de situaties en omstandigheden waar zij hulp gaan verlenen.

…zodat je dat wat je wil ook krijgt!

cheap fast good

Maar wat zien opleiders ook gebeuren? Dat een (potentiële) klant zegt een maatwerkopleiding te willen: een meerdaagse training, uitgebreide en luxe lunch, prachtig naslagwerk en bij voorkeur nog een beetje snel. Maar zodra het over de prijs gaat, blijkt dat er budget beschikbaar is voor een derderangs massaproduct. Het hiernaast staande schema heb ik gemaakt geïnspireerd op het bekende ‘cheap-fast-good’. Dat geldt ook bij BHV-opleidingen, evenals andere producten en diensten. BHV is maatwerk maar dan moet jij als inkoper wel weten wat je wilt en het daarbij behorende budget voor beschikbaar stellen!

Maatwerk voor een perfecte pasvorm

Veel mensen associëren maatwerk vaak met hoge kosten. En soms is dat ook zo. Maar dan krijg je tenminste wel wat je echt wilt, echt nodig hebt en echt gebruikt. Je hoeft geen compromissen te sluiten. Bij een maatwerkoplossing voor je BHV-organisatie kun je zelf kiezen wat je wil én wat je niet wil. Zo krijg je een BHV-organisatie die zit als gegoten!

Hulp nodig van een goede BHV-kleermaker?

Ik heb je graag bij het kiezen voor de juiste snit, kleur en materiaalkeuze van jouw BHV-organisatie. Door een afspraak met mij te maken zodat ik je op locatie kan helpen. Ben je iemand die liever belt? Dat kan natuurlijk ook! Tijdens mijn BHV-vragen(v)uurtje kun jij al je vragen op mij afvuren!

 


 

BHV is maatwerk BHV is maatwerk BHV is maatwerk BHV is maatwerk BHV is maatwerk