• BHV app overzicht

Het complete BHV app overzicht!

UPDATE FEBRUARI 2019: Bekijk het nieuwe digitale BHV-app overzicht vanaf nu via https://www.bhvappoverzicht.nl!

Steeds meer BHV-organisaties zijn op zoek naar een manier om de interne hulpverleners te alarmeren. Dat kan zijn omdat het huidige systeem zoals piepers of portofoons op (korte) termijn vervangen wordt. Maar meer dan eens ook omdat ze een app ‘sexier’ vinden. Geen extra apparaat in je hand, op je bureau, aan je broek of waar dan ook. Gewoon een app op je smartphone: dat apparaat waar veel mensen voor terugrijden als blijkt dat deze vergeten is.

Heel veel aanbod

Als je in google zoekt naar ‘BHV app’, krijg je meer dan 1.510.000 zoekresultaten. Dat maakt het zoeken van een passende oplossing niet gemakkelijker. Dat was voor mij in de zomer van 2015 aanleiding om een eerste BHV app overzicht samen te stellen. In drie jaar tijd zijn er nieuwe apps bijgekomen, maar is een aantal ook verdwenen. Het was daarom meer dan hoogste tijd voor een actuele versie. Even de cijfers op een rij:

 • Van de 7 apps die ik had geïnventariseerd in 2015, zijn er 3 uit het overzicht verdwenen. Omdat de app niet meer beschikbaar is, of omdat de leveranciers niet heeft gereageerd op mijn oproepen via sociale media om de vragenlijst in te vullen.
 • In 2015 spitte ik zelf de verschillende websites en online brochures door. Voor deze versie heb ik de leveranciers de vrijheid gegeven om zelf antwoord te geven. (zie disclaimer)
 • Voordat je de apps kunt vergelijken, is het handig om eerst even een schaar en plakband te pakken. Print de 16 (genummerde) pagina’s uit en plak de bovenzijde van pagina 2 onder pagina 1. Zo ga je verder tot en met pagina 8. Pagina 9 tot en met 16 kun je al één lange strook rechts van pagina 1 tot en met 8 plakken.

Geen beoordeling van de BHV apps

Ik heb geen mening over de apps: ik heb ze namelijk niet uitgeprobeerd. Welke app het beste bij jou(w organisatie) past, hangt af van het probleem dat je wil oplossen en welk budget je beschikbaar hebt. Wil je jouw kennis door het jaar heen actueel houden, dan is het logisch dat een alarmeringsapp je hier niet bij gaat helpen. De ene BHV app is dus niet zo zeer beter dan de ander, maar anders.

Disclaimer

Om eventuele onduidelijkheden te voorkomen, volgt hier een korte disclaimer:

 • Geen van de opgenomen apps en/of hun leveranciers hebben mij betaald, in welke vorm dan ook, om in het overzicht opgenomen te worden. Ik bied dit BHV app overzicht aan als service naar de lezers van mijn blog.
 • De gegevens zijn door de leveranciers zelf verstrekt. Je kunt geen enkel recht ontlenen aan eventuele fouten, onjuist- of onvolkomenheden. Ik heb alleen daar, waar het voor de leesbaarheid beter was, delen van de inhoud aangepast. Zoals passieve zinnen omgezet naar actieve zinnen. Ook leveranciers die in hun antwoord meerdere keren de naam van de app gebruikte, heb ik aangepast. Dit om het ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend’-gevoel te voorkomen
 • De volgorde waarop de apps in het overzicht staan, is puur op basis van chronologische volgorde van binnenkomst in mijn mailbox.
 • De grootte van de logo’s lijkt te verschillen, maar geen enkele afbeelding is hoger dan 3 cm of breder dan 5 cm. Sommige bedrijven hebben heel brede maar ‘lage’ logo’s, andere meer vierkant.

Download het BHV app overzicht

 

Download het BHV-app overzicht

 

 

UPDATE FEBRUARI 2019: Bekijk het nieuwe digitale BHV-app overzicht vanaf nu via https://www.bhvappoverzicht.nl!
2019-02-22T13:58:05+01:0010 september 2018|Categories: Inkoop en aanbesteding|Tags: , , , , |7 Comments

7 reacties

 1. Avatar
  Erik Janssen 10 september 2018 at 15:44 - Reply

  Dankje Marieka, super gedaan. Heel blij mee dat je dit doet.

 2. Avatar
  Rik 12 september 2018 at 16:44 - Reply

  Prettig dat je dit doet. Bedankt daarvoor

 3. Avatar
  Astrid 13 september 2018 at 12:00 - Reply

  De bomen en het bos! Bedankt, jouw hulp zal ons hopelijk helpen.

 4. Avatar
  RvK 14 september 2018 at 16:02 - Reply

  ik zie (helaas) geen vernoeming van de app “Safeguard” in de lijst.
  Deze app bied binnen onze organisatie een heel goede invulling van datgene wat wij zochten in een BHV app

  • Marieka Baars
   Marieka Baars 21 september 2018 at 09:28 - Reply

   Dat is zeker jammer. Safequard wilde helaas niet in het pdf-overzicht opgenomen zoals ik dat nu ter beschikking stel.

 5. Avatar
  Robert Schoormans 14 september 2018 at 16:19 - Reply

  Bijzonder dat de Safeguard app niet vermeld wordt. Draait al bijna 3 jaar en zeer mooie organisaties maken er gebruik van.
  Kun je aangeven waarom hij er niet bij staat?

 6. Avatar
  Jurgen Rompa 15 september 2018 at 10:40 - Reply

  Ik ben inderdaad ook verbaast dat Safeguard niet in deze lijst staat. Misschien is dat de partij die niet opgenomen wilde worden? Ik vind het in ieder geval een top app met een heel fijn bedrijf erachter die flexibel is en goed luistert naar de wensen van hun klanten. Daarnaast durven ze ook ‘nee’ te verkopen als ze denken dat hun app een zevenkoppig monster wordt.

Leave A Comment